Ieskaties, kur Tevi var aizvest Travelnews.lv un TVNET rīkotais konkurss

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv sadarbībā ar ievērojamo ziņu portālu TVNET ir sagatavojis lasītājiem jaunu konkursu. Konkursa balva ir dāvanu karte 2 personām lidojumam (turp un atpakaļ) uz vienu no 10 populārākajiem Eiropas tūrisma galamērķiem: Parīzi, Oslo, Berlīni, Milānu, Barselonu, Atēnām, Maskavu, Tbilisi, Romu vai Londonu. Ieskatīsimies, ko ceļotājiem piedāvā šīs 10 interesantās pilsētas.

PARĪZE

Romantiskākā no Eiropas pilsētām ir Francijas lepnums un miljoniem tūristu iekārojamākais galamērķis. Parīze atrodas Sēnas upes krastos valsts ziemeļu daļā. Tā ir viena no tūristu visapmeklētākajām pilsētām pasaulē. Parīzē ir daudzi mākslas muzeji un vēsturiskas celtnes. Slavenākie objekti ir Eifeļa tornis, Luvra un Triumfa arka. Kopš viduslaikiem Parīze ir viena no Eiropas svarīgākajiem intelektuālajiem un mākslas centriem. Daudzas no Eiropas politiskajām, mākslas un kultūras parādībām ir dzimušas tieši Parīzē (www.en.parisinfo.com).

OSLO

Ziemeļjūras ieskautā Oslo ir pilsēta Norvēģijas dienvidaustrumos. Pilsēta ir nozīmīgs jūrniecības un jūras tirdzniecības centrs Eiropā. Oslo atrodas daudzi lielie jūrniecības uzņēmumi, no kuriem daži ir vieni no lielākajiem kuģniecības, kuģu aģentu un jūras apdrošināšanas brokeru uzņēmumiem pasaulē (www.visitoslo.com).

BERLĪNE

Berlīne ir lielākā Vācijas pilsēta, kā arī Eiropas Savienības otra lielākā pilsēta. Berlīne ir pasaules kultūras, politikas, mediju un zinātņu centrs. Berlīne kalpo arī par nozīmīgu dzelzceļa un gaisa satiksmes centru, kā arī tā ir populārs tūristu galamērķis. Berlīne apvieno moderno un vēsturisko piedāvājot apskatīt Aleksandra laukumu, Brandenburgas vārtus, Neptūna strūklaku, Potsdamas laukums ar Berlīnes moderno arhitektūru, atjaunotā Vācijas parlamenta celtne -  Reihstāgs, kā arī vēstures piemiņu - Uzvaras kolonnu ar Berlīnes simbolu – eņģeli. Berlīnē ir iespējams arī neko nedarīt, iepazīstot berlīniešu ikdienu centrālajā ielā un slavenākajā pilsētas parkā - Tiergarten (Zvēru dārzs) (www.visitberlin.de/en).

MILĀNA

Otra lielākā pilsēta Itālijā, kas tiek dēvēta par modes galvaspilsētu. Pilsēta ir dzimtene tādiem zīmoliem kā Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Prada un Gianni Versace. Milāna piedāvā ne tikai augstas klases modes iepirkšanās centrus (Via Montenapoleone — modesveikalu iela), bet arī ievērojamas kultūras vietas. Pilsētā var apskatīt Biblioteca Ambrosiana — seno rokrakstu bibliotēka, La Scala — pasaulslavens operteātris,   Milānas katedrāle — gotiskā katedrāle, Santa Maria delle Grazie baznīca — ar Leonardo da Vinči "Svēto vakarēdienu". Auto cienītāji būs sajūsmā par Formula 1 Moncas trasi, kur notiek Itālijas GP sacensības (www.tourism.milan.it).

BARSELONA
Barselona ir pilsēta Spānijas ziemeļaustrumos Vidusjūras krastā. Barselona slavena ar savdabīgā arhitekta Antonio Gaudi darbiem. Barselona ir pilsēta nesteidzīgajiem, kas piedāvā laisku atpūtu  Parc Güell parkā. Pilsētā ir jāapskata ievērojamas vietas, tajā skaitā, La Rambla, kas ir slavenākā Barselonas iela. Vēsturiskais Hospital de Sant Pau - komplekss uzbūvēts laika posmā no 1901. g. līdz 1930. g., katalāņu arhitekta-modernista Lluís Domènech i Montaner projekts (www.turismedebarcelona.net).

ATĒNAS

Slaveno filozofu zeme Atēnas ir Grieķijas galvaspilsēta. Viena no slavenākajām un tūristu apmeklētākajām pilsētām pasaulē. Atēnas ir pilsēta, kas ir pārpilna ar grandioziem arhitektūras pieminekļiem. Vienas no ievērojamākām vietām ir Akropole ar Partenona templi tajā.  Atēnās ir lieliski kūrorti, klubi, bāri, restorāni, brīvdabas tirdziņi un festivāli (www.visitathensga.com).

MASKAVA

Maskava - dēvētā pilsēta, kura nekad neguļ atrodas Krievijas rietumu daļā. Arī Maksavā, līdzīgi kā Atēnās, ir daudz apskates objekti, kas atspoguļo pilsētas vēsturi – Sarkanais laukums, Svētā Bazila katedrāle ar muzeju tajā, Ļeņina mauzolejs, Kremļa komplekss, kas ir valdības mītnes vieta un prezidenta rezidence (www.moscow.info).

TBILISI

Tbilisi ir Gruzijas galvaspilsēta, lielākā pilsēta, kā arī galvenais ekonomikas un kultūras centrs. Gruzijas galvaspilsēta vilina ar skaistajām dabas ainavām, galvenokārt kalniem, un arī ar tautas tradīcijām. Taču noteikti ir vērts apskatīt Tbilisi kultūru. Pilsētā ir vairāki ievērojami muzeji, bazilikas, Paliašvili Akadēmiskās Operas un baleta teātris (www.info-tbilisi.com).

ROMA

Roma ir vēsturiska pilsēta, Itālijas valsts galvaspilsēta. Regulāri no visas pasaules tūristi dodas uz Romu, lai to apskatītu. Patiesībā, Roma ir viena no tūristu apmeklētākajām pilsētām pasaulē. Uz Romu dodas ne tikai tūristi, bet arī svētceļotāji, zinātnieki un mākslas mīļotāji. Romā var no TV ekrānā redzētiem skatiem nokļūt vietā, kur 64 metrus augstajā Kolizejā (Colosseum) vērojas dažādas izklaides, tostarp barbariskās gladiatoru cīņas. Tāpat Romā ievērojama ir Konstantīna Triumfa arka. Pilsētas brīvdabas muzejā var apskatīt daudzas paliekas no tempļiem, bazilikām, arkām un Jūlija Cēzara statujām. Noteikti ir jāapmeklē Vecā Romu un tās Piazza del Rotonda, kas tiek uzskatīts par Romas centru un kurā atrodas 1800 gadus vecais Pantenons (www.tourismroma.it).

LONDONA

ir Lielbritānijas galvaspilsēta pie Temzas upes Anglijas dienvidaustrumos. Pilsēta piedāvā plašu apskates objektu piedāvājumu sākot no pilīm līdz muzejiem un grandioziem parkiem. Noteikti jāapskata Lielais Bens, Sentdžeimas parks, Bekingemas pils, kurā dzīvo karaliene un kuru var apskatīt vasarās. Tāpat arī ir jāpaviesojas Trafalgaras laukumā, uz skatu rata Londonas Acs (London Eye), lai redzētu aizraujošus skatus uz pilsētu (www.visitlondon.com).

PIEDALIES IZLOZĒ, LAI NOKĻŪTU TUR, KUR JAU SEN KĀRO NOKĻŪT - www.tn.lv/top10!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18290305sec.