Stājas spēkā lielāki sodi par būtisku ātruma pārsniegšanu

Spēkā stājušies Saeimas pieņemtie grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, tādējādi palielinot naudas sodus par būtisku atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Saeima 2015. gada 4.jūnijā atbalstīja Iekšlietu ministrijas piedāvātās izmaiņas, kas paredz straujāku naudas sodu pieaugumu, nekā to noteica Saeimas Krimināltiesību politikas apakškomisijā un Juridiskajā komisijā iepriekš atbalstītie priekšlikumi.

Pieņemtie grozījumi par ātruma pārsniegšanu līdz 10 km/h turpmāk vieglo automobiļu vadītājiem paredz tikai brīdinājumu, savukārt kravas auto varēs izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu 10 eiro apmērā. Līdz šim par šādu pārkāpumu bija brīdinājums vai naudas sods attiecīgi 7 vai 15 eiro.

Par ātruma pārsniegšanu no 11 līdz 20 km/h ar vieglajiem automobiļiem ārpus apdzīvotām vietām varēs izteikt brīdinājumu vai uzlikt 20 eiro lielu naudas sodu, bet apdzīvotās vietās par to būs brīdinājums vai 40 eiro naudas sods. Savukārt smago automobiļu vadītājiem par šādu pārkāpumu būs jārēķinās ar attiecīgi brīdinājumu vai 40 eiro sodu ārpus apdzīvotām vietām un 80 eiro sodu apdzīvotās vietās.

Par ātruma pārsniegšanu no 21 līdz 30 km/h ar vieglajiem automobiļiem ārpus apdzīvotām vietām naudas sods būs jau divreiz lielāks - 40 eiro, bet apdzīvotās vietās tas tiks vēlreiz dubultots, sasniedzot 80 eiro. Smago automobiļu vadītājiem sods par ātruma pārsniegšanu ārpus apdzīvotām vietām paredzēts 80 eiro, bet apdzīvotās vietās – 160 eiro apmērā.

Pie pārsniegtā ātruma no 31 līdz 40 km/h ar vieglajiem automobiļiem ārpus apdzīvotām vietām naudas sods paredzēts 80 eiro, bet apdzīvotās vietās – 160 eiro. Smago auto vadītājiem sods paredzēts attiecīgi 160 un 320 eiro.

Par vēl lielākiem ātruma pārkāpumiem iespējamais naudas sods tiks būtiski palielināts. Ja patlaban vieglajiem automobiļiem par ātruma pārsniegšanu no 51 līdz 60 km/h ārpus apdzīvotām vietām ir no 120 līdz 140 eiro, tad turpmāk sods paredzēts robežās no 240 līdz 320 eiro, atņemot arī tiesības uz 3 mēnešiem.

Savukārt par ātruma pārsniegšanu virs 60 km/h sods būs robežās no 360 līdz 480 eiro līdzšinējo 210-430 eiro vietā, atņemot tiesības uz 6 mēnešiem. Par pārkāpumiem apdzīvotās vietās un ar kravas auto paredzēti attiecīgi bargāki sodi – līdz 1040-1400 eiro ar tiesību atņemšanu uz 24 mēnešiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


1st-studio.com
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Europcar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45330119sec.