Daudzu Eiropas valstu ceļi ir kļuvuši komerciāli

Eiropas autotūristi ir ievērojuši, ka daudzi valstu ceļi ir kļuvuši komerciāli. Dažās valstīs ir jāiegādājas ceļu maksas uzlīme, bet citās ir jānorēķinās par nobraukto attālumu. Sodi par braukšanu bez uzlīmes ir bargi.

Eiropas Savienībā ir 9 valstis, kurās ir maksas ceļi par nobraukto ceļa gabalu – Francija, Grieķija, Lielbritānija, Īrija, Itālija, Horvātijā, Polijā, Portugālē un Spānijā. Arī Bosnijā-Hercegovinā, Maķedonijā, Norvēģijā, Serbijā, Turcijā un Baltkrievijā ir maksas ceļi, kuros autovadītāji uz vietas norēķinās par nobraukto ceļa gabalu. Ne vienmēr visa automaģistrāle ir maksas ceļš, bet tie var būt atsevišķi ceļa posmi. Dažās valstīs par ceļu var norēķināties arī elektroniski, piemēram, Polijā un Portugālē.

Atsevišķās valstīs tiek iekasēta papildus maksa par tiltu, tuneļu vai kalnu pāreju šķērsošanu, piemēram, Austrija, Šveicē, Francijā, Dānijā vai Zviedrijā.

 Septiņās Eiropas Savienības valstīs par automaģistrāļu izmantošanu ir jāiegādājas maksas uzlīme, kurām ir dažādi derīguma termiņi. Maksas uzlīmes ir jāiegādājas Bulgārijā, Austrijā, Rumānijā, Slovākijā, Slovēnijā, Čehijā un Ungārijā. Arī Šveicē ir jāiegādājas maksas uzlīme.

Slovēnijā par braukšanu bez maksas uzlīmes uz priekšējā stikla var iegūt sodu līdz 800 eiro, Austrijā no 120 eiro, Šveicē no 190 eiro un Čehijā no 185 eiro.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.3705411sec.