Sporta kompleksā 333 norisināsies FIA Ziemeļeiropas zonas rallijkrosa čempionāta posms

Sporta komplekss 333 pēc pāris dienām, 26. jūlijā, uzņems 2014. gada FIA Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta noslēdzošo posmu. NEZ rallijkrosa čempionāta izšķirošajam posmam jau šobrīd pieteikušies desmit dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Norvēģijas, tajā skaitā arī divi dalībnieki ar jaudīgajām pilnpiedziņas Supercar klases automašīnām.

Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) izveidotajā NEZ iekļautas deviņas valstis – Dānija, Igaunija, Islande, Krievija, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija un Zviedrija, un tās mērķis ir sarīkot reģionāla līmeņa starptautisku čempionātu, kas darbotos kā tilts starp nacionālo čempionātu un FIA Eiropas un pasaules rallijkrosa čempionātiem.

2014. gada NEZ rallijkrosa čempionātā iekļauti četri posmi, no kuriem pirmie divi – Dānijā un Norvēģijā – tika sarīkoti jūnijā. Trešais posms paredzēts šajā nedēļas nogalē Lietuvā, pēc kura autosportisti dosies uz Latviju, lai noskaidrotu NEZ rallijkrosa čempionu kausu saņēmējus četrās pilotu klasēs, kā arī komandu ieskaitē.

''Iespēja sporta kompleksā 333 uzņemt starptautiskas rallijkrosa sacensības parādījās negaidīti. Mēs jau sen vēlējāmies sarīkot šādas sacensības, un šobrīd arī latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis ar panākumiem startē pasaules un Eiropas čempionātos. Tamdēļ, ilgi nedomājot, pieņēmām šo izaicinājumu, nepilna mēneša laikā sagatavot rallijkrosa trasi, lai Latvijā sarīkotu lieliskas sacensības gan sportistiem, gan skatītājiem,'' stāsta sacensību rīkotājs Haralds Šlēgelmilhs.

''Darāmo darbu saraksts ir ļoti garš, tomēr jau šonedēļ plānojam pabeigt trases sagatavošanu, kas ir primārais uzdevums. Vakar pabeidzām veidot trases pirmo līkumu, šodien turpinām skrūvēt trasi norobežojošās margas. Prieks, ka izdevies sapulcēt entuziasma pilnu komandu, un darbi rit uz priekšu,'' turpina Haralds.

Sporta kompleksā 333 izveidotā trase būs 1200 metrus gara, ar vienlīdzīgu asfalta un grunts seguma sadalījumu. ''Sporta kompleksa 333 rallijkrosa trase būs vidēji ātra, no braucēju viedokļa – plūdena, ritmiska. Tā būs ar reljefu – divās trases vietās esam paredzējuši arī kāpumu. Manuprāt, tehniski izaicinošs ir izdevies no jauna izveidotais līkums pie starta / finiša taisnes, kurā būs gan reljefa izmaiņas, gan arī pats līkums būs kā velodromā – nedaudz ieslīps. Protams, neiztikt arī bez skatītāju tik iecienītā tramplīna – arī pie mums būs jālec,'' ar trasi iepazīstina Haralds.

Sacensībām sporta kompleksā 333 šobrīd pieteikušies 10 dalībnieki, kuri pārstāv trīs dažādas valstis. Kā pavēstīja Haralds Šlēgelmilhs, tad rallijkrosa sacensību noteikumi ļauj pieteikties arī pašā sacensību rītā – 26. jūlijā. “Šajā nedēļas nogalē norisinās NEZ rallijkrosa trešais posms Lietuvā. Pēc šīm sacensībām autosportisti varēs novērtēt savu automašīnu tehnisko stāvokli, savu pozīciju kopvērtējuma tabulā un pieņemt lēmumu par dalību sacensībās Latvijā, tā kā esmu drošs, ka dalībnieku skaits vēl tikai papildināsies,'' pārliecināts ir Haralds.

''Varu pastāstīt, ka sporta kompleksā 333 varēs sastapt Reini Nitišu, kurš FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā šobrīd ierindojas otrajā vietā. Tāpat, cītīgi strādājam, lai klātesošajiem skatītājiem sagādātu kādu izklaidējošu pārsteigumu. Varu atklāt, ja viss izdosies kā paredzēts, tad pie stūres, kopā ar citiem autosportistiem, būs jāsēžas arī man,'' intrigu vij Haralds Šlēgelmilhs.

Par aktualitātēm un gatavošanos sacensībām varat uzzināt interneta mājaslapā www.333.lv, kā arī sociālajos tīklos Twitter @333LV un Facebook /sportakomplekss333 un draugiem.lv www.333.lv. Par FIA NEZ rallijkrosa čempionātu plašāka informācija pieejama interneta mājaslapā www.nez-rallycross.eu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45753908sec.