Šonedēļ Biķerniekos uz starta arī Eiropas drifta čempions, Formula drift braucējs un parāde

Jau šo sestdien, 30. augustā, norisināsies pēdējās šīs sezonas starptautiskās drifta sacensības Rīgā – Ziemeļeiropas drifta čempionāta (NEZ) trešais posms. Bez labākajiem pašmāju un spēcīgākajiem skandināvu un igauņu pilotiem uz starta Biķernieku trasē stāsies arī pagājušā gada Eiropas čempions – šosezon ASV startējošais soms Juha Rintanens.

Pēc neveiksmēm ASV un ne pārāk pārliecinošā starta Igaunijas Drift Allstars posmā labākais somu drifteris Rīgā noteikti centīsies atgūt formu un pierādīt, ka ne velti pagājušajā gada tika kronēts par Drift Allstars čempionu. Jāatzīmē, ka tieši Rintanens bija tas, kurš pārspēja mūsu pašu Jāni Eglīti cīņā par Eiropā prestižākā seriāla čempiona titulu. Tāpat somu sportists ir arī pirmā NEZ drifta uzvarētājs – 2011. gadā viņš Biķerniekos izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu.

Bez trakajiem zviedru un somu pilotiem Biķerniekos startēs arī tikko par Igaunijas drifta čempionu kļuvušais Harolds Valdma, kurš šosezon veiksmīgi startē arī Drift Allstars sacīkstēs. Bez viņa uz starta sagaidāmi arī vēl vairāki citi igauņi, kuri pēc sava čempionāta noslēguma vēlēsies ar labu rezultātu nostartēt arī prestižajā NEZ driftā.

Paralēli Ziemeļeiropas drifta čempionāta noslēdzošajam posmam šis būs arī Latvijas drifta čempionāta "RIGA DRIFT CHALLENGE" sestais un priekšpēdējais posms. Organizatori padomājuši par īstu drifta saldo ēdienu, jo skatītāji varēs redzēt divus atsevišķus finālbraucienus – vispirms tiks noskaidroti gan NEZ trešā posma, gan NEZ kopvērtējuma uzvarētāji, bet sacensību noslēgumā sportisti sacentīsies par Latvijas čempionāta pirmajām vietām. Tas nozīmē daudzus aizraujošus un notikumiem bagātus tandēmu braucienus.

Ja NEZ kopvērtējumā viss vēl ir atklāts, tad Latvijas čempionātā ir izvirzījušies divi līderi – jelgavnieks Ēriks Ulass un limbažnieks Ivo Cīrulis. Pārsvars šobrīd ir Ulasa pusē, tomēr Cīrulis gan šajās sacensībās, gan sezonas noslēgumā centīsies darīt visu, lai pārspētu Ulasu. Neatkarīgi no tā, kurš izcīnīs titulu, abiem tas būtu viņu pirmais Latvijas čempiona tituls.

Piektdien, 29. augustā, trasē norisināsies oficiālais pirms sacensību treniņš, pēc kura sacensību dalībnieki dosies gan sportistu, gan skatītāju iecienītajā dalībnieku parādē pa Rīgas ielām. Parādes sākums, t.i. izbraukšana no Biķernieku trases paredzēta 20:15, kas nozīmē, ka drifteri ar saviem skaļajiem un skaistajiem auto Doma laukumā būs 20:45

Sacīkšu atklāšana sestdienā, 30. augustā, noteikta uz 14:00. Ieejas biļešu cena iepriekš pārdošanā www.bilesuserviss.lv ir vien 8 eiro, bērniem (10-16 g.v.) un pensionāriem ieeja maksās 4 eiro, savukārt pirmās un otrās grupas invalīdiem un bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja pasākumā būs bez maksas.

Mūs atbalsta: Midland OIL, KUMHO TYRE, Lāčplēsis, TWIN auto- auto rezerves daļu tirgotājs, prodrift.lv BMWpower.lv, balticrace.lv, ss.lv, informatīvais uzziņu dienests 1188, www.traips.lv, Krāsu Forums, Degviela, Tipogrāfija Poligrama, sportacentrs.lv, tvnet.lv, LAF, www.travelnews.lv, DC shoes, automazgātuve Genarts, Battery energy drink, RISJ pirotehnikas veikals, Pizza Fly, TOMO hotel, BKSB, CSDD, Just bārs, Vējstikli, go4speed.lv, driftemotions.lv, Apsardze „BERKUTS” un STP.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38520789sec.