Līdz ar skolēnu brīvdienu beigām, aicinām pievērst īpašu uzmanību drošībai

Septembra sākumā, kad vairākums skolēnu pēc vasaras brīvdienām atgriežas pilsētā, Drošas Braukšanas Skola (DBS) un SEB līzings aicina visus autovadītājus būt īpaši vērīgiem un parūpēties par skolēnu drošību uz ceļa, savukārt bērnu vecākus — ievērot drošības pasākumus automašīnās.

SEB līzings un DBS jau vairākus gadus īsteno kampaņu „Par drošu un laipnu satiksmi”, kuras mērķis ir vērst uzmanību uz tiem satiksmes uzlabojumiem, ko var veikt autovadītāji paši. Šogad akcijas ietvaros tika izdota brošūra, kurā apkopoti 10 bīstamākie ieradumi pie stūres, taču sākoties jaunajai mācību sezonai, īpaši vēršam uzmanību uz bērnu drošību, autovadītāju pieklājību un piesardzību.

«Skolas gaitu sākums ir atbildīgs laiks gan bērniem, gan pieaugušajiem - skolās no bērniem tiek sagaidīta zinātkāre un kārtīga uzvedība, bet no autovadītājiem – uzmanība un nosvērta rīcība uz ceļa. Ātruma samazināšana uz ceļiem ir pavisam vienkāršs līdzeklis, lai sekmētu bērnu atgriešanos pilsētas ritmā pēc vasaras brīvdienām. Tā kā bērni tagad apmeklēs gan skolu, gan ārpusskolas nodarbības, tad šī rīcība ir  attiecināma ne tikai uz ielām tiešā skolu tuvumā, bet auto satiksmē kopumā, lai bērni justos droši,» uzsver Nellija Kočanova, SEB līzinga valdes priekšsēdētāja.

DBS atgādina, ka 1. septembrī ceļu satiksmes plūsma būs intensīvāka nekā parasti, tāpēc autovadītājiem jārēķinās gan ar ilgāku laika patēriņu ceļā, gan laikus jāsaplāno savs maršruts.

«Atcerieties, ka drošas braukšanas pamatprincipi ir vispirms saskatīt potenciālo problēmu, paredzēt situācijas virzību vai attīstību un pieņemt pareizu lēmumu, lai netiktu pieļauta vai tiktu novērsta avārijas situācija. Autovadītājam ir vajadzīgs laiks, lai reaģētu uz situāciju, tāpēc — jo lēnāk mēs braucam, jo mazāk metru nobraucam mirklī, kad tiek pieņemts lēmums par nākamo darbību,» atgādina Artūrs Priednieks, DBS apmācību direktors.

Autovadītāji pilsētu robežās tiek aicināti pārvietoties ar ātrumu, kas ir pat nedaudz mazāks par atļauto — 50 km/h, lai mazinātu risku iekļūt satiksmes negadījumā skolu, bērnudārzu un citu bērnu pulcēšanās vietu tuvumā un pilsētvidē.

Autovadītāji tiek aicināti būt sevišķi uzmanīgi:

1. Vietās, kur ceļa malā atrodas skola, bērnudārzs, kā arī pulcējas bērni.

2. Sabiedrisko transportlīdzekļu pieturvietās, kur gatavojas izkāpt vai iekāpt bērni.

3. Situācijās, kad kāds bērns šķērso ceļu, jo iespējams, ka viņam sekos arī citi.

4. Situācijās, kad abās ceļa pusēs atrodas bērni, kuri savstarpēji komunicē.

5. Ievērojot pietiekamu distanci starp savu un priekšā esošo automašīnu — gadījumā, ja tai nāktos strauji bremzēt.

Bērnu vecāki ir aicināti atgādināt saviem bērniem par ceļu satiksmes drošības ievērošanu, kā arī pašiem ievērot drošību, pārvadājot savus bērnus automašīnās:

1. Obligāti lietojiet drošības jostas — piesprādzējiet tās kā priekšā, tā aizmugurē sēdošajiem pasažieriem.

2. Ievērojiet, lai drošības jostas būtu pilnīgi pieguļošas un nebūtu «savērpušās».

3. Brauciena laikā uzmaniet, lai bērni patvaļīgi neatsprādzētu drošības jostu, piemēram, lai aizsniegtu kādu nokritušu mantu.

4. Izmantojiet savam bērnam atbilstošu sēdeklīti, kā arī neaizmirstiet to piesprādzēt ar tam paredzētajām drošības jostām.

5. Pārvadājot bērnus, kuru augums nepārsniedz 150 cm, izmantojiet viņa vecumam un svaram atbilstošus bērnu sēdeklīšus vai paliktņus.

Atskats vēsturē

SEB līzings un DBS par satiksmes kultūru un drošību Latvijā kopīgiem spēkiem gādā jau aptuveni desmit gadus. Šo gadu laikā SEB līzings ir veicis vairākas satiksmes kultūras un drošības aptaujas, kas ļauj lieliski novērot dažādu faktoru un vērtējumu dinamiku gadu gaitā kā arī  ir iezīmējusi vairākus būtiskus jautājumus, kuriem sabiedrībai pēc iespējas ātrāk ir jāpievērš uzmanība.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98719406sec.