Pirmajā Baltijas autošosejas čempionāta posmā piedalīsies vairāk nekā 100 sportisti

2015. gada 2. un 3. maijā Pērnavā tiks atklāta jaunā Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta sezona. Atklāšanas posms norisināsies "auto24ring" trasē, un tas vienlaikus būs arī Lietuvas un Igaunijas autosošosejas čempionāta pirmais posms. Sacīkstēm reģistrējušās vairāk nekā 60 automašīnas un 100 sportisti no piecām valstīm.

Prestižajā Baltic Touring Car klasē uz starta izies 15 dalībnieki. Dalību atklāšanas posmā pieteicis titulētais igauņu sportists Tonu Sommers (Tõnu Sõõmer), tāpat uz starta stāsies Konstantīna Calko komandas biedrs Eiropas Lemānas seriālā Dainius Matijošaitis ar jauniegādāto 400 ZS "Renault Megane Trophy" automašīnu. Dalību sacīkstēm pieteikušas arī divas sieviešu kārtas pārstāves no Lietuvas - Ernesta Globyte un Indre Senkute.

Divās Kumho Challenge klasēs startēs 16 sportisti no četrām valstīm. No tiem deviņi sacīkstes aizvadīs Latvijas čempionāta Nacionālās klases ieskaitē. Šajā posmā uz starta redzēsim divkārtējo Latvijas vicečempionu Nacionālajā klasē Jāni Vanku, kura auto starpsezonā piedzīvojis nopietnus pārbūves darbus. Super1600 klasē startēs 2012. gada čempions Mantas Neverdauskas. Autošosejā debitēs Superbike motociklu klases braucējs Gatis Drēviņš, līdz ar to, kopā ar Gariju Rožkalnu, autošosejas čempionātā šogad būs redzami jau divi bijušie motomeistari. Paredzams, ka vienā sacīkšu iebraucienā uz starta būs iespējams vienlaikus redzēt pat 26 automašīnas, jo Kumho Challenge klases braucēji startēs reizē ar Igaunijas čempionāta BMW 325 klases dalībniekiem.

Dalībnieku skaita ziņā visplašāk pārstāvēts būs 4 H Baltijas izturības sacīkšu čempionāts (4H Baltic Endurance Championship). Dalību sacīkstēm pieteikušas 15 komandas. Katrā komandā drīkst startēt līdz četriem dalībniekiem un sportistiem trasē jāpavada četras stundas. Sacīkstēs redzēsim arī divas latviešu komandas – "Flash Racing" un "AlfaClub Racing". Izturības sacīkstēs par favorītiem uzskatāmas trīs lietuviešu komandas – "ROTOMA RACING", "Bauer Racing" un "Artas Racing", kas ar "Lexus" automašīnu startējuši izturības sacīkstēs Eiropā.

Pirmajā sacensību dienā, 2. maijā, norisināsies treniņu braucieni visām sacensību klasēm, savukārt otrajā sacīkšu dienā, 3. maijā, tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni un sacīkšu braucieni visās ieskaites klasēs. Skatītājiem ieeja trasē abās sacīkšu dienās ir bez maksas, ieejas maksa slēgtajā dalībnieku parkā EUR 7,00. Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Plašāka sacensību programma un cita informācija pieejama mājaslapā www.batcc.eu, jaunumiem no sacīkšu norises vietas varēs sekot līdzi Facebook lapā "Baltic Touring Car Championship".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46515012sec.