Riepas defekts nedrīkst izbojāt ceļojumu

Ļoti bieži atgadās tieši tā, kā nevajadzētu būt – ceļojuma laikā riepa sāk laist gaisu vai arī tā saplīst. Taču jaunās tehnoloģijas palīdz autovadītājam tikt galā ar šīm problēmām. Daudzi jaunie automobiļi vairs netiek apgādāti ar rezerves riteni, bet tā vietā riepu ''aptiekas balons'', kas darbojas kā kompresors un blīves materiāls riepas sabojātajai vietai. Tas palīdz autobraucējam ātri salabot nelielu riepas defektu, taču uz neilgu laiku un ierobežotu ceļa posmu līdz tuvākajam riepu servisam. Autobraucējam ir stingri jāievēro pārvietošanās ātrums ar saremontēto riepu.

Drošākais varinats tālam ceļojumam ir īsts rezerves ritenis, kas arī ekstremālos apstākļos garantē mobilitāti. Jāatzīmē, ka ar īpašo rezerves riteni, kas ir šaurāks, drīkst braukt ar ātrumu līdz 80 km/h un tikai noteiktu laika posmu. Daudzi auto eksperti atzīst, ka katrai automašīnai vajadzētu būt aprīkotai ar riepu spiediena kontroles sistēmu, kas jau savlaicīgi ziņo par riepu spiediena izmaiņām. Tā ļauj izvairīties no lieliem riepu bojājumiem. Parasti mazs caurums riepā sabojā visu riepu, jo par vēlu tiek atklāta gaisa noplūde un sakarsusī riepa sprāgst.

Daudzi autoražotāji aprīko jaunās automašīnas ar Run-Flat tehnoloģijas riepām, kurām riepu sāni ir biezāki un tas ļauj ar sabojātu riepu un ātrumu līdz 80 km/h nobraukt 150 km. Auto eksperti atzīst, ka šīs riepas ir par 40% smagākas, ar zemāku braukšanas komfortu un lielākām izmaksām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Avis
,


Estravel Latvia
,


Daugavkrasti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17080879sec.