Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atklās jaunu izstādi

2016. gada 29. jūlijā plkst. 16:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalma izstāžu telpā I Latvijas starptautiskās keramikas biennāles programmas ietvaros notiks gruzīnu mākslinieka Georgija Pačkorijas keramikas darbu izstādes "Dzīres 7" atklāšana.

Keramiķis Georgijs Pačkoria dzimis Tbilisi, Gruzijā. Beidzis Apolona Kutateladzes Mākslas akadēmijas Dekoratīvās keramikas un stikla fakultāti. Jau pirmajā kursā iecerēja projektu "1001 tējkanna kā Šeherezādes bezmiega naktis" un izgatavoja 1001 tējkannu. Tam bija veltīti 30 gadi. Pašreiz mākslinieks strādā pie vīna trauku izgatavošanas, jo vīnkopības tradīcijai ir ciešas saiknes ar vissenāko keramiku. G. Pačkorija regulāri piedalās starptautiskos simpozijos. Viņam bijušas 17 personālizstādes. 1996. gadā kopā ar sievu un kādreizējo kursa biedreni noorganizēja bērnu skolu "Māla rokas", kura ļoti sekmīgi darbojas līdz pat šim laikam. 2009. gadā kopā ar kolēģiem pie mākslas akadēmijas nodibināja "Māla biroju".

"Keramika man ir dzīvesveids un nepieciešamība tāpat kā gaiss un ūdens. Nākotnē ir daudz projektu. Redzēsim, kas no tā iznāks. Viss – Dieva rokās."

Georgijs Pačkorija I Latvijas starptautiskās biennāles ietvaros piedalījās Keramikas laboratorijas rezidencē, radot mākslas darbus un smeļoties iedvesmu Daugavpils un Latvijas kultūrā un ainavās.

Izstādē "Dzīres 7" ir aplūkojami mākslinieka darbi, kas tika radīti Daugavpilī īpaši šim notikumam. Izstādes atklāšanā apmeklētājus priecēs tradicionāls gruzīnu cienasts, kā arī iespēja iegādāties mākslinieka darbus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46542192sec.