Tuvojas Daugavpils novada dienas

No 5. līdz 17. septembrim notiks Daugavpils novada dienas, divu nedēļu garumā aicinot uz izstādēm, meistardarbnīcām, sporta aktivitātēm un konkursiem. Šādu iespēju šogad piedāvās Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagasti, turpinot 2014. gadā aizsākto pagastu dižošanās tradīciju. Svētku kulminācija ir krāšņais Novada dienu gadatirgus 17. septembrī Daugavpils pilsētā.

Daugavpils novada dienas jau tradicionāli tiek rīkotas septembrī.  Pasākums sniedz lielisku iespēju iepazīt novada lauksaimnieku un lauku ražotāju produkciju, kulināro mantojumu, tūrisma iespējas, bagātās tradīcijas, un godināt amata prasmju nesējus.

Ekskursijas Daugavpils novadā - 10. septembris

10. septembrī Daugavpils novada pašvaldības aģentūra "TAKA" sadarbībā ar pagastiem organizē divas ekskursijas – uz Tabores, Salienas un Vecsalienas pagastiem, otru – Lauceses un Skrudalienas pagastiem.  Ekskursiju  vadīs profesionāli novada gidi. Pieteikšanās līdz 5. septembrim, norādot vārdu, uzvārdu, personas kodu. Ekskursijā uz Lauceses un Skrudalienas pagastu līdzi ņemiet pasi vai identifikācijas  (ID) karti, jo plānots iebraukt pierobežas zonā! Izbraukšana uz ekskursijām plkst. 10.00 no Daugavpils novada domes, Rīgas ielā 2. Dalības maksa 7 eiro no cilvēka. Pieteikšanās elektroniski pa e-pastu:  [email protected] vai tālruni 65422818, 65476748.

Novada dienu gadatirgus - 17. septembris

17. septembrī ar plašu kultūras programmu un citām aktivitātēm apmeklētājus aicinās Novada dienu gadatirgus, kas sāksies plkst. 10.00 un notiks Daugavpilī, Rīgas ielā 2 un tuvākajā apkārtnē.

Nogaršot Daugavpils novadam raksturīgos Lauku gardumu ielas ēdienus varēs ikviens, kas iegādāsies preces no Daugavpils novada tirgotāja ne mazāk kā 3 eiro vērtībā.

Ražotāju un amatnieku gadatirgū vietējie Daugavpils novada ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem pārsteigs apmeklētājus ar daudzveidīgu produkciju. Te varēs iegādāties medu, maizi, gaļu, sieru, dārzeņus, dekoratīvos stādus, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas un lina, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, tējas, pinumus, grāmatas un suvenīrus.

Mazpulku kolektīvi, kas ik gadu priecē gadatirgus apmeklētājus ar savu produkciju, arī šogad nevienu neatstās vienaldzīgu. Tāpat gadatirgū piedalīsies Daugavpils novada muzeju pārstāvji, skolēnu un jauniešu organizācijas, iesaistot apmeklētājus radošo darbnīcu virpulī.

Ielūkoties Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagastos tuvplānā varēs caur fotogrāfiju izstādi. Savukārt Latgales Zoodārza ekspozīcijā varēs apskatīt Eiropas retos abiniekus un rāpuļus, kas sastopami Daugavpils novadā. Arī Daugavpils Universitāte šogad klātesošajiem piedāvās radošo darbnīcu "Dabas laboratorija".

Daugavpils Vienības laukumā visas dienas garumā norisināsies strītbola, svarbumbu celšanas sacensības un basketbola soda metienu konkurss, savukārt Dambretes un šaha klubā (Daugavpils, Raiņa iela 69) norisināsies Novada dienām veltīts šaha un dambretes turnīrs. Pieteikšanās sporta sacensībām līdz 14. septembrim pa tālruni 29157870 vai e-pastu [email protected].

Svētku lielkoncerts - no 12.00

Kultūras cienītāji varēs izbaudīt svētku lielkoncertu, kurā savas programmas prezentēs novada pagasti, Šarkovščinas vācu kultūras un tautas mākslas centra trio "Вдохновение" no Baltkrievijas, tautas deju ansamblis "Līksme", folkloras kopa "Dyrbyni", kā arī svētku īpašā viešņa – Olga Rajecka.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69937897sec.