Notiks gleznošanas simpozijs par godu māksliniekam Markam Rotko

Septembra vidū, 15. septembrī plkst. 17:00, ar triju mākslinieku izstādi Daugavpils viesnīcas Park Hotel Latgola telpās tiks oficiāli atklāts 12. Starptautiskais gleznošanas simpozijs „Mark Rothko 2016”.

Starptautiskais gleznošanas simpozijs, cildinot izcilā daugavpilieša Marka Rotko piemiņu, tradicionāli tiek organizēts septembrī, lai ar simpozija dalībnieku darbu izstādes atklāšanu 25. septembrī sveiktu mākslinieku dzimšanas dienā. Taču nu jau kārtējo gadu simpozijs ir arī neatņemama 5. mūzikas un mākslas festivāla Daugavpils RESTART 2016 sastāvdaļa, veicinot mākslas jaunrades procesus Daugavpilī.

Šogad gleznošanas simpozijs uz starta taisnes ir jau 12. rudeni un šī gada simpozija programma apliecina, ka mākslinieki divu nedēļu garumā ne tikai radīs jaunus darbus, iedvesmojoties Daugavpils vidē, bet arī vadīs meistardarbnīcas un darbnīcas, prezentēs savus portfolio. Kopā simpozijā piedalīsies 9 gleznotāji no 9 pasaules valstīm: Deann Sirlin no ASV, Erdmute Blach no Vācijas, Beatrice Gelmetti no Itālijas, Erin Lawlor no Lielbritānijas, Nimet Keser no Turcijas, José Heerkens no Nīderlandes, Susanna Lyner no Šveices, Martine Lafon no Francijas un Dace Abricka no Latvijas.

Simpozija ietvaros 18. septembrī Daugavpils novada kultūras centrā notiks tikšanas ar Daugavpils gleznotāju un starptautiskā simpozija Mark Rothko starptautiskās žūrijas locekli un arī kādreizējo simpozija dalībnieci Silvu Linarti viņas personālizstādē „Redzējums”. Savukārt tradicionālie Rotko lasījumi 23. septembrī šogad noritēs mākslinieka Solomona Geršova 110 zīmē.

Simpozija izstāde kopā ar citām Rudens sezonas izstādēm Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklāta 25. septembrī plkst. 16:00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7130878sec.