17.septembrī notiks krāšņs Daugavpils novada dienu gadatirgus

Daugavpils novada dienas jau tradicionāli tiek rīkotas septembrī, ar mērķi sekmēt novada atpazīstamību, sniegt lielisku iespēju Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem iepazīt Daugavpils novada ražotāju un tautas mantojuma produktu vērtības, kulināro mantojumu, tūrisma iespējas, bagātās tradīcijas un godināt amata prasmju nesējus. 17. septembrī ar plašu kultūras programmu un citām aktivitātēm apmeklētājus aicinās Novada dienu gadatirgus, kas norisināsies no plkst. 10.00 līdz 14.00 Rīgas ielā 2.
Nogaršot Daugavpils novadam raksturīgos Lauku gardumu ielas ēdienus varēs ikviens, kas iegādāsies preces no Daugavpils novada tirgotāja ne mazāk kā 3 eiro vērtībā.
Ražotāju un amatnieku gadatirgū vietējie Daugavpils novada ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem pārsteigs apmeklētājus ar daudzveidīgo produkciju. Te varēs iegādāties medu, maizi, gaļu, sieru, dārzeņus, dekoratīvos stādus, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas un lina, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, tējas, pinumus, grāmatas un suvenīrus.
Mazpulku kolektīvi, kas ik gadu priecē gadatirgus apmeklētājus ar savu produkciju, arī šogad nevienu neatstās vienaldzīgu. Tāpat gadatirgū piedalīsies Daugavpils novada muzeju pārstāvji, skolēnu un jauniešu organizācijas, iesaistot apmeklētājus radošo darbnīcu virpulī.   
2014.gadā novada dienās tika aizsākta pagastu dižošanās tradīcija. Šogad īpaši izcelti un sumināti tiks Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Tabores un Vecsalienas pagasti. Ielūkoties šo pagastos tuvplānā varēs caur fotogrāfiju izstādi. Savukārt Latgales Zoodārza ekspozīcijā varēs apskatīt Eiropas retos abiniekus un rāpuļus, kas sastopami Daugavpils novadā. Arī Daugavpils Universitāte šogad klātesošajiem piedāvās radošo darbnīcu “Dabas laboratorija”.
Vienības laukumā visas dienas garumā norisināsies strītbola, svarbumbu celšanas sacensības un basketbola soda metienu konkurss, savukārt Dambretes un šaha klubā (Raiņa ielā 69) norisināsies Novada dienām veltīts šaha un dambretes turnīrs.
Kultūras cienītāji varēs izbaudīt svētku lielkoncertu, kurā savas programmas prezentēs pagasti, Šarkovščinas vācu kultūras un tautas mākslas centra trio “Вдохновение” no Baltkrievijas, tautas deju ansamblis “Līksme”, folkloras kopa “Dyrbyni”, kā arī svētku īpašā viešņa – Olga Rajecka.
Vairāk informācijas – www.novadadienas.lv; www.daugavpilsnovads.lv

Pasākumu rīko: Daugavpils novada dome.
Mūsu sadarbības partneri: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils Universitāte, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Uz tikšanos Daugavpils novada dienās 2016! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56273413sec.