Ziemas izstāžu sezonas atklāšana Rotko centrā

Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī plkst. 16:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā jaunā ziemas izstāžu sezona iemirdzēsies ar sešiem jauniem pasaules projektiem.

Caur vieglu plūsmu un piezemēšanos realitātē, ar šarmu cauri vēstures laika griežiem, ar spilgtākās pagājušā gadsimta mākslas lappuses uzšķiršanu, sapņiem un fantāziju Eiropas un Ķīnas mākslinieku acīm tiek atklāta pēdējā 2016. gadā lielā izstāžu sezona. Tā caur darbiem runā par cilvēku, cilvēci, viņu, pieredzi, izpratni, sajūtām šodienā un ar atskatu pagātnē un virzību nākotnē.
Novembra izstāžu sezonā būs skatāma Vācijā dzīvojošas armēņu mākslinieces Evas Arutas personālizstāde REALITĀTE, Latvijas mākslinieku savienības 75 gadu jubilejas kolekcijas izstāde PINPONGS. IDEJU SASPĒLE, Pashmin mākslas galerijas starptautiska grupas izstāde pārstāvot Āzijas un Eiropas mākslu izstādē SAPŅU UN FANTĀZIJAS PASAULES. Latvijas mākslas telpu pārstāvēs māksliniece Zaiga Putrāma ar izstādi SAULES SATIEKAS un Daugavpils māksliniece Nataļja Marinoha ar izstādi PLŪSMA. Taču šobrīd vislielāko ažiotāžu un skatītāju interesi izraisa populārā Krievijas mākslas vēsturnieka, kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva izstāde no privātās kolekcijas VIKTORIJAS LAIKMETA MODES ŠARMS, kas Austrumlatvijā būs skatāma pirmo reizi.

Ziemas izstāžu sezona būs skatāma līdz 2017. gada 29. janvārim.

Sīkāka informācija par izstādēm:

Latvijas Mākslinieku savienības muzeja izstāde PINGPONGS. IDEJU SASPĒLE
/17.11.2016 – 29.01.2017/
Izstāde veltīta Latvijas Mākslinieku savienības 75 gadu jubilejai. Izstādē piedalās autoru kolektīvs un tajā eksponēti biedrības „Latvijas Mākslinieku savienība” muzeja 20. gs. 70.- 80. gadu darbi, kuros vērojams kā mākslinieku radošais, aktīvais gars, ir nerimtīgs vēlmē sacensties. Bagātīgā stilistika, centieni pētīt un studēt dabu, pasauli, stilizēt un vispārināt, klusināt un uzsvērt – tā ir saspēle, kurā mākslinieki varēja viens otru bagātināt.

Aleksandra Vasiļjeva kolekcija VIKTORIJAS LAIKMETA MODES ŠARMS
/17.11.2016 – 22.01.2017/

Aleksandrs Vasiļjevs ir Krievijas teātra mākslinieks, dekorators, mākslas zinātnieks, mākslas, tērpu un teātra rekvizīta kolekcionārs un modes vēsturnieks. Izstāde ir unikāls projekts ar augstu māksliniecisku un kulturālu pievienoto vērtību. Ekspozīciju veido apmēram 50 – 60 dažādu stilu apģērbi – no romantisma līdz pat jūgendstilam, kurus valkāja cilvēki Anglijā, Francijā, Itālijā, Vācijā un Austroungārijā. Ekspozīcijā ir arī vairāk nekā 150 aksesuāri, kas ikdienā vairs netiek lietoti un ir nolemti pilnīgai aizmirstībai. Izstādi papildina lielizmēra senu fotogrāfiju kopijas, kā arī eļļas gleznas un akvareļi, kas rada ļoti īpašu tā laika dzīves un modes gaisotni.

Pashmin art gallery starptautiska grupas izstāde SAPŅU UN FANTĀZIJU PASAULES
/17.11.2016 – 29.01.2017/

Izstāde no Vācijas mākslas galerijas „Pashmin”. Izstādei atlasītie darbi šādā vai citā veidā ir dažādām kultūrām piederošu mākslinieku sapņu un fantāziju rezultāts. Lai gan tēmu un pat tehniku ziņā tie ir atšķirīgi, visi izstādē pārstāvētie mākslas darbi stāsta mums mākslinieku nomodā vai miegā redzētos sapņus. Aplūkojot katra atsevišķa mākslinieka darbus, jūs it kā ieejat dažādās sapņu vai fantāzijas telpās, kā “caur lupu” ielūkodamies jaunās, neredzētās pasaulēs.  Izstādē piedalās 10 mākslinieki no 5 pasaules valstīm: Lisa Etterich (Vācija), Zhehu Li (Ķīna), Dminc (Itālija), Natalja Nouri (Latvija), Patrick Bubna-Litic (Austrija), Michael Imhof (Vācija), Jiang Haicang (Ķīna), Ymmerwahr (Vācija), Janus Alphonso (Vācija), Hou Guanbin (Ķīna).

Nataļja Marinoha PLŪSMA
/17.11.2016 – 31.01.2017/

Daugavpils māksliniece Nataļja Marinoha ir noskaņu māksliniece, spējīga attēlot dvēseles smalkos stāvokļus. Viņas gleznās ir nevis spontāna, bet drīzāk pārbaudīta līdzsvarotu un harmonisku izjūtu pasaule, dabā saskatītā noskaņa, dabas stihiju saķertais acu skatienam, kas paveras skatītājam caur īpašu mākslinieces kadrējumu, ļaujoties viegli ieslīdēt kompozīcijā.

Eva Aruta REALITĀTE
/17.11.2016 – 31.01.2017/
Eva Aruta – māksliniece, rakstniece, žurnāliste, vairāku dokumentālo filmu autore. Izstādes „Realitāte” darbi atspoguļo mākslinieces dzīvesstāsta fragmentus: spilgtus un monotonus, emocionālus un mierīgus. Tajos var saskatīt Evas sapņus un pārdzīvojumus, viņas jūtas un vēlēšanās. Katra glezna kā atsevišķs cilvēks. Viņas darbos redzamie tēli ir netverami, cik netverama ir pati realitāte; tie ir tikai sajūtas, rēgi, kas balansē starp redzamo un neredzamo. Izstādi papildina vēl trīs īsas psiholoģiskas filmas. Tās ir mākslinieces eksperiments, kas mudina skatītāju aizdomāties par savas dzīves mērķu sasniegšanu.

Zaiga Putrāma SATIEKAS SAULES
/17.11.2016 – 29.01.2017/

Izstādi veido 8 lielizmēra akvareļi, kuros katrā attēlotas divas saules. Darbos, gan kompozicionāli, gan ar krāsu un tās intensitāti, veidotas situācijas, kurās divi objekti ir līdzvērtīgi, bet katrs savā veidā iedarbīgi. Īpaša uzmanība tiek pievērsta apļu saskarsmes vietai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Daugavkrasti
,


Krāslavas TIC
,


Līvānu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26184607sec.