Daugavpilī sagatavoti jauni tūristu gidi

Pagājušās nedēļas nogalē, 16.jūnijā, Daugavpilī  noslēdzās tūristu gidu kursi, kuros gida profesijas iemaņas apguva 24 interesenti.

Gidu apmācības sākās aprīļa otrajā pusē, un mācību procesā kursu dalībnieki apguva tūrisma un komercdarbības pamatus, izzināja Daugavpils pilsētas tūrisma resursus, mācījās publisko runu, un saskarsmes psiholoģiju. Īpaša uzmanība tika pievērsta mākslas un arhitektūras stiliem, pasaules, Latvijas un Latgales vēstures galvenajiem posmiem, Daugavpils un Daugavpils cietokšņa vēsturei, kā arī izcilām pilsētas personībām, kā arī Daugavpils pilsētas attīstības tendencēm mūsdienās. Atsevišķu apmācību bloku veidoja ekskursijas maršrutu metodikas sagatavošana, darbs ar grupu ekskursijas laikā, kā arī praktiskās nodarbības – mācību ekskursija Daugavpils vēsturiskajā centrā un Daugavpils cietoksnī.

Lai saņemtu apliecību par tūristu gidu kursu beigšanu, ikviens dalībnieks kārtoja eksāmenu, kuram bija divas daļas – teorētiskā un praktiskā.  Pēc apliecības saņemšanas gidu kursu absolventam ir tiesības griezties Daugavpils pilsētas domes tūristu gidu sertificēšanas komisijā un saņemt Daugavpils tūristu gida sertifikātu.

Priecē fakts, ka Daugavpilī būs jauni tūristu gidi, kas  pakalpojumus varēs sniegt latviešu un krievu nedzirdīgo zīmju valodā, kā arī vācu, zviedru, poļu, lietuviešu un angļu valodā.   

Saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 26, ekskursijas Daugavpils pilsētas teritorijā ir tiesības vadīt tikai sertificētiem gidiem.

Tūristu gidu kursus rīkoja Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra sadarbībā ar Dienvidlatgales Pašvaldību mācību centrs.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49952412sec.