Daugavpils aicina uz Masļeņicas svētkiem

2019. gada 9. martā plkst. 12.00 Daugavpilī, Vienības laukumā, notiks tradicionālā Masļeņicas svinēšana. Pavadot ziemu, ikviens tiek aicināts jautri nosvinēt šos krāšņus svētkus.

Ik gadu Daugavpilī, ievērojot senas slāvu tradīcijas, plaši un krāšņi tiek atzīmēta Masļeņica jeb ziemas pavadīšanas un pavasara sagaidīšanas svētki. Pasākuma laikā ikviens varēs iesaistīties spēlēs un atrakcijās, būs vizināšanās ar zirgiem, dažādi konkursi un jautra loterija. Masļeņicu vienmēr svin ar cienastiem - tā ir sena slāvu tradīcija. Pasākuma laikā lielie un mazie Daugavpils iedzīvotāji un pilsētas viesi cienāsies ar pankūkām, putru un zivju zupu, kā arī pīrādziņiem un saldo tēju. Pasākuma viesi varēs nogaršot arī slaveno karsto medus dzērienu ar garšvielām, kas tiek gatavots pēc senām krievu receptēm.

Vienības laukumā viesus izklaidēs Daugavpils Krievu kultūras centra draiskie skomorohi un Masļeņicas teātra studijas „Russkij dom" aktieri. Viesiem tiks piedāvāta svētku izklaides programma ar dažādām krievu tautas spēlēm.  Uz skatuves ar saviem priekšnesumiem svētku apmeklētājus priecēs Krievu kultūras centra radošie vokālie un deju kolektīvi – koris "Maļinovij zvon", ansambļi "Rusiči", "Slavjanka", "Vdohnovenije", "Uzori, "Baltkrievu kultūras centra ansamblis "Kupalinka" un Latviešu kultūras centra ansamblis "Retro", kā arī viesi no Maskavas – folkloras ansamblis "Mатрёна-ART".

Svētku kulminācijā notiks tradicionālā lielās salmu lelles, kas simbolizē ziemu, dedzināšana, tādējādi pavadot ziemu līdz nākamajam gadam un sagaidot pavasari un sauli.

Masļeņicas svētkus rīko Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Krievu kultūras centrs. Ieeja brīva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42146301sec.