Rotko centrā aicina uz Amerikāņu mākslinieces meistardarbnīcu

2019. gada 6. jūlijā, plkst. 11.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atzītā amerikāņu māksliniece, Venēcijas biennāles dalībniece, personālizstāžu autore un daudzu starptautisku rezidenču dalībniece Marieta Patrīcija Līsa (Marietta Patricia Leis) vadīs publisku lekciju "Mana dzīve mākslā" un plkst. 12.00 turpinās ar meistardarbnīcu "Abstraktās mākslas armatūra".

Marietas Patrīcijas Līsas personālizstāde "Gaiss" Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā kopā ar citiem izstāžu projektiem tiks atklāta 2019. gada 5. jūlijā. Māksliniece savas personālizstādes ietvaros sestdien, 6. jūlijā, mākslas interesentiem piedāvā noklausīties lekciju, kurā iepazīstinās ar sevi, savām līdz šim realizētajām idejām un mākslinieku dzīvi Amerikā. Lekcija turpināsies ar meistardarbnīcu pieaugušajiem ar mākslas priekšzināšanām.

Meistardarbnīca palīdzēs māksliniekiem izzināt, kāds saturs un pārliecība veido labu abstrakto mākslu. Līsa vadīs gleznošanas uzdevumu sēriju, kā piemērus izmantojot Kliforda Stilla un Marka Rotko daiļradi; Stilla un Rotko darbu kopijas tiks izmantotas kā palikteņi, uz kuriem dalībnieki veidos paši savas gleznas. Tiks veikta arī nodarbības gaitā tapušo darbu kritika, lai palīdzētu dalībniekiem mācīties citam no cita. Meistardarbnīcas ietvaros tās dalībniekiem mākslinieces Marietas Patrīcijas Līsas personālizstāde "Gaiss" būs apskatāma bez maksas.

Meistardarbnīcai nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti no organizatoru puse. Lekcija un meistardarbnīca notiks angļu valodā. Dalības maksa 5 €

Vietu skaits meistardarbnīcā ierobežots, obligāta iepriekšēja pieteikšanās līdz 4. jūlijam, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni +371 65430273.

Marieta Patrīcija Līsa ir multimediju māksliniece, kas dzīvo un strādā Albukerkē, Ņūmeksikā. Līsas reducējošā māksla aptver tādus medijus kā fotogrāfija, glezniecība, zīmējums, novilkums, video un tēlniecība.

Māksliniecei tika piešķirtas daudzas godalgas dalībai starptautiskās mākslas rezidencēs un mākslinieku programmās, Marieta Līsa ir ieguvusi Violetas Džakobas Balvu abstraktajā glezniecībā no Palmspringsas muzeja ASV (Palm Springs Desert Museum) un Izcilības novērtējuma godalgu, kas iegūta starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē Itālijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41508317sec.