Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiksies Latgales fotogrāfi

2020. gada 14. janvārī plkst. 14.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina uz semināru "Latgales fotogrāfi".

Semināra laikā fotogrāfs, uzņēmējs, kā arī Latgales sabiedriskais un kultūras darbinieks Igors Pličs dalīsies savā pieredzē, strādājot pie enciklopēdijas par Latgales fotogrāfu darbības vēsturi.

Igors Pličs ir diplomēts fotogrāfs kopš 1970. gada. Interese par fotografēšanu viņam bijusi jau no bērnības. Igors Pličs ir viens no retajiem fotogrāfiem, kurš ieguvis fototehnologa izglītību. Trīs gadus viņš studējis Maskavā.

Jau kopš 1979. gada muzejos, izstāžu zālēs un citās kultūras un sabiedriskajās iestādēs regulāri tiek rīkotas Igora Pliča personālizstādes, tostarp arī ārpus Latvijas. Viņa fotogrāfijas izmantotas pastkartēs, dažādos bukletos, tūrisma ceļvežos un prezentācijas izdevumos.

Apvienojot reģiona fotogrāfus, 2010. gadā dibināta Latgales fotogrāfu biedrība, kuras priekšsēdētājs šobrīd ir Igors Pličs. Viņš ir iniciators izdevumiem "Latgalietis XXI gadsimtā" un "Latgales ainava". Tajos apkopoti spilgtākie Latgales fotogrāfu darbi, kuros atspoguļota Latgales daba, cilvēki un kultūrainava.

Šobrīd Igors Pličs ar saviem domubiedriem strādā pie enciklopēdijas par Latgales fotogrāfu darbības vēsturi. Viena no enciklopēdijas sadaļām būs veltīta arī Daugavpils fotomeistariem no 20. gadsimta sākuma līdz mūsdienām.

Tikšanās laikā Igors Pilčs pastāstīs par enciklopēdijas sagatavošanas procesu, paveiktajiem darbiem, par to, kādas ziņas jau ir apkopotas priekš topošās enciklopēdijas, un kādu informāciju par Latgales fotogrāfiem mēs kopīgi varam sniegt, lai tā būtu pēc iespējas pilnīgāka un visaptverošāka.

Seminārs "Latgales fotogrāfi" Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā norisināsies jau 14. Janvārī plkst. 14.00. Dalība seminārā ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70172405sec.