Oda grafikai – Rotko centrā atklās jaunu izstāžu sezonu

2020. gada 7. februārī plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā kā oda grafikas mākslas medijam ar septiņiem starptautiskiem mākslas projektiem tiks atklāta jaunā izstāžu sezona.

Pirms izstāžu sezonas svinīgās atklāšanas plkst. 14.00 – dokumentālās filmas "Abstrakto ekspresionistu gaistošās pēdas" demonstrācija un tikšanās ar filmas autori Karo Jostu (Caro Jost).

Oda grafikai, svētki un starptautisku grafikas mākslas projektu tikšanās Rotko centrā. Roma Viesula (Lietuva) retrospekcija no Lietuvas mākslas muzeja paver iespēju ielūkoties starptautiski augstu vērtēta mākslinieka veikumā, caur abstraktām un modernisma tradīcijās veidotām kompozīcijām ienesot īpašu noskaņu un demonstrējot īpašu rokrakstu šodienas skatītājam.

Filigrāns un saturiski bagāts ir Marinas Kapilovas (Baltkrievija) litogrāfiju kopums un vienotā stilistikā veidotas bronzas skulptūras, kuras caurvijas "Sazaroto taku dārzā". Reflektējot formai un to dažādajām faktūrām, ne mazāk grafiska šajā izstāžu sezonā ir Latvijas rotu asociācijas izstāde "Zīme" un rumāņu keramiķes Delijas Maksimas izstāde "Redzamības virskārta".

Spilgtumu un grafisku līniju gleznās ienes beļģu mākslinieka Marka Renāra darbi, savukārt atskats pagātnē, cilvēka un laika aspekts analizēts starptautiskā grafikas projektā "Cilvēks un laiks". Īpašu grafisku noti nosaka vācu mākslinieces un režisores Karo Jostas (Vācija) projekts "Abstraktā ekspresionisma gaistošās pēdas".

Pirms izstāžu sezonas svinīgās atklāšanas plkst. 14.00 māksliniece un režisore Karo Josta ikvienam interesentam piedāvā bez maksas noskatīties latviešu valodā ieskaņotu dokumentālo filmu "Abstrakto ekspresionistu gaistošās pēdas". Šī pētnieciskā mākslas filma aizved skatītājus uz vietām, kur Ņujorkā starp 1940. un 1970. gadu aktīvi strādāja abstraktā ekspresionisma mākslinieki: Džeksons Polloks, Vilems de Kūnings, Pegija Gugenheima, Marks Rotko un citi.

Septiņus starptautiskus laikmetīgās mākslas projektus atklāšanā ieskandinās starptautisks klaviermūzikas duets "Duo Zubovas: Sonata Deveikite-Zuboviene un Rokas Zubovas" no Lietuvas.

7. februārī izstāžu sezonas svinīgās atklāšanas pasākuma laikā jaunās izstādes būs iespēja skatīt bez maksas. Filmas demonstrācija – bez maksas.

Jaunās izstāžu sezonas izstādes apmeklētājiem pieejamas līdz 2020. gada 12. aprīlim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55617619sec.