Gints Gabrāns atklāj «Apaļo horizonta līniju. Rotko liftu»

No 20. līdz 22. novembrim Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalmā atbildīgiem apmeklētājiem bez maksas pieejama multimediālā ekspozīcija “Apaļā horizonta līnija. Rotko lifts”, kas turpinās pastāvēšanu SAN aplikācijā vairākus gadus.

Ginta Gabrāna veidotā “Apaļā horizonta līnija. Rotko lifts” ir virtuāla skulptūra, kas no 20. novembra ir redzama visā Daugavpilī ar papildinātās realitātes aplikāciju SAN. Tikai trīs dienas no 20. līdz 22. novembrim tā būs papildināta ar klātienē apskatāmu “Rotko lifta” sākumpunktu – LED monitoru tuneli, kas atradīsies Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalmā.

Skulptūras centrs - Rotko centrs -, kas kā izteikta vertikāle ir redzama no visām vietām Daugavpilī 10 km rādiusā, var kalpot par sava veida kompasu vai orientieri Rotko centra atrašanai. Tās kopējais augstums ir 45 km.

Atrodoties 100 m rādiusā ap Marka Rotko mākslas centru, aplikācijā SAN ieslēdzas virtuālais lifts uz stratosfēru, un skatītāja skatupunkts sāk celties uz augšu - virs Rotko centra, virs pilsētas, un paceļas līdz stratosfērai 50 km augstumā, kur redzam zemi no augšas ar apaļu horizonta līniju.

Ap centrālo asi (Rotko kosmisko liftu) vijas spirāles ar mākslīgā intelekta ģenerētām Rotko gleznu motīvu kompozīcijām. Par pamatu mākslīgā intelekta neironu tīkla apmācībai ir izmantoti Rotko gleznu attēli. Stratosfērā “Rotko lifts” noslēdzas ar apaļu caurspīdīgu orbitālo galeriju, kurā ir īpašas ar mākslīgo intelektu ģenerētas gleznas.

Autors: Gints Gabrāns; Mūzika: Platons Buravickis; AR animācija: Aldis Kopštāls; 3D atmosfēra/gaisma: Mārtiņš Upītis.

Objekts top Publiskās mākslas programmas KOPĀ ietvaros. Programmu īsteno Latvijas Laikmetīgās mākslas centra sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, to finansē Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

Pilnvērtīgam mākslinieciskajam baudījumam skatītājam būs nepieciešams viedtālrunis ar tajā instalētu bezmaksas aplikāciju SAN.

Atgādinām, ka Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs ir atvērts individuāliem apmeklētājiem un piedāvā apskatei Marka Rotko oriģināldarbu izstādi un virkni mainīgo izstāžu projektu. Ievērojot roku higiēnu, ierodoties centrā ar mutes un deguna aizsegu un turoties attālāk no citu mājsaimniecību biedriem, varēsim droši izbaudīt sagatavoto māksliniecisko sniegumu.

Lejuplādēt bezmaksas aplikāciju SAN: www.san.lv

Rotko centra darba laiks:

Pirmdiena    Slēgts

Otrdiena    11:00-17:00

Trešdiena    11:00-19:00

Ceturtdiena    11:00-19:00

Piektdiena    11:00-19:00

Sestdiena    11:00-19:00

Svētdiena    11:00-17:00

Mainīgās izstādes Rotko centrā:

Ieva Jurjāne „Gals & Sākums. Turpinājums”;

Kaspars Geiduks “Elementi”;

Elga Grīnvalde „Tukšuma spēks”;

Egle Einikīte-Narkevičiene (Eglė Einikytė‑Narkevičienė) (Lietuva) „One Size”;

Grafikas izstāde „Japānas stāsti”;

Silians Ma (Siliang Ma) (Ķīna) „Svārstības no nekārtības uz kārtību”;

Ieva Caruka “Melns ar baltu satikās”.

Sīkāka informācija un izstāžu anotācijas:

https://www.rothkocenter.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38585496sec.