Daugavpils Rotko centrs - vienīgais Baltijā, kur izstādīts Hansa – Petera Millera mākslas darbs "Denktafel"

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs ir kļuvis par vienīgo vietu Baltijā, kur izstādīts vācu mākslinieka Hansa – Petera Millera mākslas darbs "Denktafel".

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs izraudzīts tamdēļ,  ka mākslas darba  ideja lieliski saskan ar centra koncepciju. Tā apzīmē vietu,kur aicina cilvēku nesteigties, padomāt un būt saskaņā ar sevi.

Metāla plāksne radīta 2012. gadā, un šobrīd tās citi identiski eksemplāri eksponēti vairākās Eiropas pilsētās. Projekta noslēgumā autors iecerējis izdot katalogu, parādot vietas, kur eksponēts viņa darbs, tādejādi Rotko centrs dokumentāli iekļausies projekta robežtelpā. Kāda ir šī mākslas darba ideja? "To nedrīkst sajaukt ar piemiņas plāksni", saka Millers. "Tāpēc, ka piemiņas plāksne vienmēr saistīta ar cilvēku vai notikumu. Mana ideja ir sava veida mākslas darbs, kuru katrs var interpretēt pats. Tāpēc šī zīme apzīmē vietu un aicina nesteigties, lai padomātu."

Plāksni centram ar mākslinieka laba vēlējumiem pasniedza Vācijā dzīvojošais Liepājā dzimušais mākslinieks Aleksanders Rolofs (Alexander Rolof).

Turpinot sadarbību ar māksliniekiem, 2014. gada pavasarī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma Gotlizas pilsētā realizēta starptautiskā mākslas projekta izstāde "Pilsēta. Telpa. Māksla" (Stadt-Raum-Kunst).

Kāda ir šī mākslas darba ideja? "To nedrīkst sajaukt ar piemiņas plāksni", saka Millers. "Tāpēc, ka piemiņas plāksne vienmēr saistīta ar cilvēku vai notikumu. Mana ideja ir sava veida mākslas darbs, kuru katrs var interpretēt pats. Tāpēc šī zīme apzīmē vietu un aicina nesteigties, lai padomātu."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51218486sec.