Daugavpili notiks Starptautiskais keramikas mākslas simpozijs "LANDescape"

Biedrība "Daugavpils Māla Mākslas Centrs" un Daugavpils Marka Rotko Mākslas Centrs aicina apmeklēt Starptautiskā keramikas mākslas simpozija "LANDescape" pasākumus, kuri norisināsies š.g.12. - 25. augustā.

Simpozijs tiks atklāts 12. augustā ar izstādi "LANDescape. PRIEKŠVĀRDS". Izstāde būs visu keramiķu veltījums pasaulslavenajam latviešu keramiķim Pēterim Martinsonam, kurš, būdams "LANDescape" simpozija goda dalībnieks, aizgājis mūžībā simpozija priekšvakarā (02.08.2013), atstājot dzimtajai pilsētai savu izcilo darbu kolekciju, kas skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

"LANDescape" simpozijs ievadīs pasākumu kopumu (Marka Rotko Mākslinieku Rezidence, izstādes u.c.) par godu Marka Rotko 110 gadu jubilejas svinībām, kas notiks šī gada septembrī. "LANDescape" simpozijā piedalīsies vairāk nekā 25 dalībnieki no 13 valstīm (Latvija, Lietuva, Vācija, Nīderlande, Spānija, Turcija, Ukraina, Krievija, Rumānija, Īrija, Austrālija un ASV), kuri divu nedēļu laikā kopā strādās, prezentēs savu radošo darbību, lasīs lekcjas un veidos citus pasākumus.

Ielūdzam piedalīties simpozija izstāžu atklāšanās, apmeklēt atklātās keramikas darbnīcas, noklausīties laikmetīgajai keramikai veltītās lekcijas, kuras lasīs pasaulslaveni keramiķi un pētnieki (tai skaitā Vasi Hirdo – Eiropas prestižākā keramikas žurnāla “CERAMIC NOW” galvenais redaktors), kā arī kļūt par lieciniekiem mistiskajai un neaizmirstamajai milzīgās kramikas ugunsskulptūras atklāšanai, ko sniegs izcilie zviedru mākslinieki Karīna Kresta (Carina Cresta), Johans Helmans (Johan Hellman) un Katja Kolta (Katia Colt). Apmeklējot "LANDescape" simpozija pasākumus, būs unikāla iespēja kļūt par lieciniekiem jaunākajiem un aktuālākajiem procesiem laikmetīgajā mākslā, kā arī pētīt un fiksēt mākslas attīstību klātienē.

"LANDescape" simpoziju rīko biedrība "Daugavpils Māla Mākslas Centrs" - viena no aktīvākajām organizācijām Latvijā, kura atbalsta un attīsta keramikas mākslu, veidojot izstādes, radošās darbnīcas, festivālus un simpozijus - sadarbībā ar nesen atklāto Daugavpils Marka Rotko Mākslas Centru – unikālu vietu, kas jau ir kļuvusi par vienu no populārākajiem kultūras tūrisma objektiem Ziemeļaustrumeiropā. "LANDescape" simpozijs ir viens no pirmajiem pasākumiem Daugavpils Marka Rotko Mākslas Centra rezidenču programmas ietvaros, kurš, kopš Daugavpils Marka Rotko Mākslas Centrs ir pieteicis sevi kā Ziemeļaustrumeiropas laikmetīgās mākslas citadele, pretendē kļūt par vienu no noteicošākajiem ikgadējiem laikmetīgās keramikas pasākumiem reģionā.

Pasākumu atbalsta: ABLV Charitable Foundation, Valsts kultūrkapitāla fonds, Latgales Reģiona attīstības aģentūra

Papildu informācija un programma:

www.facebook.com/ceramiclandescape (+371) 20207533

www.rothkocenter.com [email protected]
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60440803sec.