Daugavpilī aizritējis pirmais Latgales amatnieku festivāls

Aizvadītās nedēļas nogalē, 21.septembrī, Daugavpils novada dienu ietvaros Daugavpilī norisinājās pirmais Latgales amatnieku festivāls. Festivāls bija vieta, kur satikās, savas prasmes demonstrēja un savus izstrādājumus daugavpiliešiem un Daugavpils ciemiņiem piedāvāja Latgales amatnieki. Pasākuma apmeklētājiem bija iespēja klausīties Rēzeknes zaļo pakalnu kora skanīgajās dziesmās, informē Latgales plānošanas reģiona pārstāve Kristīne Ivanova.
Vietējie Latgales reģiona ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem pārsteidza apmeklētājus ar daudzveidīgo produkciju – svaigiem augļiem un dārzeņiem, mājas sieru, medu, pašu cepto maizi, stādiem, rokdarbiem un rotām, izstrādājumiem no koka, māla undažāda veida un formas pinumiem, ārstnieciskajām tējām, kokvilnas un lina izstrādājumiem. Ikvienam apmeklētājam bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, iesaistīties dažādās sporta aktivitātēs, garākās bizes pīšanā, vizināties piemājas saimniecības „Pāvlilijas” zirgu karietē, apskatīt Džeinas Saulītes fotogrāfiju izstādi „Daugavpils novads no putna lidojuma”, kā arī nogaršot Lauku gardumu ielas ēdienus - Červonkas pils barona soļanku, kartupeļu pankūkas, zirņus ar speķi, buļbešņīkus, sautētus kāpostus Dubnas gaumē, ozolzīļu kafiju ar plātsmaizi un daudz citu gardumu.
Pasākuma laikā Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs uzsvēra, ka amatniekiem un mazajiem pārtikas ražotājiem ir ļoti būtiski kooperēties un radīt kopīgus piedāvājumus, lai varētu sevi prezentēt kā vienotu tūrisma produktu ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs.
Atzinīgi pasākuma norisi vērtē arī paši amatnieki un tematisko ciemu pārstāvji. „Pirmajā Latgales amatnieku festivālā piedalījās ievērojams skaits amatnieku, tika notirgots ievērojams daudzums gatavās produkcijas, amatniekiem bija iespēja satikties un pārrunāt interesējošus jautājumus. Mājīga bijusi arī atmosfēra, kādā aizritējis pasākums,” stāsta biedrības „Latgales tematiskie ciemi” vadītāja Zane Praņevska.
Burvīgi pavadīta skaista rudens diena Latgalē, tirgošanās prieka pilns, interesantās sarunās un stāstos pavadīts, Latgales lauku gardumu aromāta apvīts - tāds bija pirmais Latgales amatnieku festivāls. Katram dalībniekam tika izsniegts pateicības raksts par piedalīšanos pirmajā Latgales amatnieku festivālā. Kopumā to apmeklēja vairāk nekā 7000 cilvēku.
Latgales amatnieku festivāls ir viena no aktivitātēm Latgales plānošanas reģiona realizētajā Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā LLIV-306 „Tematiskā biznesa attīstīšana un Tematisko ciemu komandu iespēju paplašināšana Latgales un Radvilišķu reģionos”, akronīms Tematiskie ciemi.
Sirsnīgi aicinām apmeklēt Latgales amatnieku darbnīcas un izbaudīt krāsaino Latgales rudeni!

Informāciju sagatavoja

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74225402sec.