Daugavpil notiks Solomona Mihoelsa dienas

Šī gada 11. – 16. martā notiks "Solomona Mihoelsa dienas Daugavpilī 2014".

Godinot izcilo ebreju izcelsmes režisoru, aktieri, pedagogu, sabiedrisko dabinieku Solomonu Mihoelsu (1890 - 1948), jau vairākus gadus Daugavpilī tiek rīkotas S. Mihoelsa dienas, kuru ietvaros norisinās virkne dažādu pasākumu. Šogad to laikā notiks vairāki konkursi: skatuves runas un literāro uzvedumu konkurss skolēniem "Es: mans laiks un mana tauta" (11. un 12. martā) un eseju konkurss augstskolu un profesionālo vidusskolu studējošajiem "Teātris multikulturālajā sabiedrībā" (darbi jāiesniedz līdz 10. martam). Visus konkursantus vērtēs kompetenta žūrija, kas noteiks gan konkursu laureātus, gan arī S. Mihoelsa balvas ieguvējus. Uzvarētāji tiks apbalvoti svinīgajā pasākumā – koncertā piektdien, 14. martā, pulksten 16:00 Daugavpils Universitātes koncertzālē (Parādes ielā 1). Tā kā šogad S. Mihoelsa dienas notiek vienlaicīgi ar ebreju svēkiem Purimu, kam arī raksturīgas dažādas teatralizētas aktivitātes, pasākuma laikā būs iespēja noskatīties nelielu uzvedumu par šiem svētkiem. Savukārt visi, kuri vēlēsies vairāk uzzināt par Purima svētku tradīcijām un nobaudīt arī tiem raksturīgu ēdienu, 15. un 16. martā pulksten 11:00 tiek aicināti piedalīties ekskursijās, kas notiks Daugavpils sinagogā (Cietokšņa ielā 38).

S. Mihoelsa dienu noslēgumā, svētdien, 16. martā, kad tiek svinēta S. Mihoelsa dzimšanas diena, pulksten 13:00 mājā (Mihoelsa ielā 4), kurā savas dzīves gaitas uzsāka izcilais aktieris un režisors, tiks atklāta izstāde veltīta Mihoelsa dzīvei un daiļradei, kā arī nolikti ziedi pie piemiņas plāksnes.

"S. Mihoelsa dienas Daugavpilī 2014" organizē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils Universitāte, Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Daugavpils teātri, muzeju „Ebreji Daugavpilī un Latgalē” un Daugavpils pilsētas 2. speciālo pirmsskolas izglītības iestādi.

Aicinām visus piedalīties S. Mihoelsa dienu pasākumos Daugavpilī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39628386sec.