Daugavpils pilsētas svētku devīze šogad - «pilsēta ar māju sajūtu!»

No 2. līdz 8.jūnijam Daugavpilī notiks tradicionālie pilsētas svētki, kuru devīze šogad ir Daugavpils - pilsēta ar māju sajūtu.

"No vēsturiskā cietokšņa akmeņiem un lepnā jūgendstila pilsētas centrā līdz Forštates zemajiem koka namiņiem ar pelēkzilajiem, smalki grieztajiem logu aizvirtņiem un ģerānijām uz palodzēm, Daugavpils ir pilsēta ar spēcīgi izteiktu mājas sajūtu, sargātāju sajūtu, kura nāk līdzi visiem, kuri šeit ir dzimuši vai kādu laiku dzīvojuši," tā par Daugavpili raksta dzejniece Anna Rancāne.

Pilsētas 739.dzimšanas dienas svinību galvenie pasākumi norisināsies nedēļas nogalē, no 6. līdz 8.jūnijam.

Piektdien, 6.jūnijā, pulksten 17.30 Kultūras pilī uzstāsies Latvijas Radio bigbends un Maestro Raimonds Pauls kopā ar solistiem Kristīni Prauliņu un Intaru Busuli. Klausītāji varēs izbaudīt kvalitatīvu džeza mūziku, biļetes cena – pieci eiro.

Savukārt, vakarā pulksten 21.00, Vienības laukumā notiks leģendārās latviešu grupas Jumprava koncerts, kura šogad svin 30 gadu jubileju. Atzīmējot apaļo gadskārtu, grupa izdod jaunu albumu „Laiks runā” un rudenī ar īpašu jubilejas koncertprogrammu dosies tūrē pa Latviju. Daugavpilī būs pirmais atjaunotā Zelta Jumpravas sastāva koncerts šajā sezonā. Šāda apvienošanās notiks tikai 3-4 reizes. Zelta sastāvā grupai pievienosies Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis.

Vērienīgākie pilsētas svētku pasākumi sagaidāmi sestdien, 7.jūnijā, kad visu dienu pilsētas centrā uz piecām skatuvēm notiks koncerti, dažādas sporta sacensības, darbosies tirdziņi, atrakcijas bērniem, Svētku gājiens, kurā aicināti piedalīties visi pilsētnieki, kā arī virkne citu pasākumu. Vakarā, pulksten 21.00, Vienības laukumā notiks populārās Krievijas grupas "BI-2" koncerts, pēc tam, pulksten 23.00 Daugavmalā svētku salūts. Pusstundu vēlāk, pulksten 23.30 Olimpiskajā centrā sāksies nakts diskotēka "Daugavpils Takeover 2014" ar dīdžejiem SEAL DE GREEN (Zviedrija), TOP RUSLAN (Latvija) un DJ DZEE (Latvija). Ieejas maksa uz nakts diskotēku – trīs eiro. Pasākumu drīkstēs apmeklēt personas no 16 gadu vecuma, uzrādot dokumentus.

Svētdien, 8.jūnijā, pilsētas svētku pasākumi atgriezīsies Daugavpils cietoksnī, kur notiks dažādi koncerti Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalmā, uz vaļņiem uzstāsies Baltkrievijas valsts iestādes Kultūras centrs "Vitebska" vēsturisko rekonstrukciju klubs "Vargentorn", notiks spēkavīru šovs cietokšņa laukumā, kā arī virkne citu pasākumu. Daugavpils pilsētas svētku noslēgumā Vienības laukumā, pulksten 22.30, notiks iespaidīgi strūklaku šovs un uguns teātris.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85206699sec.