Notiek Latgales ērģeļu dienas 2014

Ik gadu arvien skaļāk un daudzbalsīgāk Latgales kultūras dzīvē ieskanas ērģeles!  

Arī šogad, tradicionāli no 20. jūnija līdz 29. jūnijam ar koncertiem vairākās Latgales katoļu baznīcās norisināsies piektais Latgales ērģeļu dienu festivāls. Festivāla mērķis ir popularizēt ērģeļspēles kultūru un latviešu ērģeļmākslu, kā arī atbalstīt ērģeļu uzturēšanu un apkopi.

Latgales ērģeļu dienas ir iecerēts kā labdarības pasākums - ieeja visos koncertos būs par ziedojumiem. Šogad visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Prezmas baznīcā esošo ērģeļu atjaunošanai. Latgalē ir ļoti daudz instrumentu ar savu unikālu vēsturi un skanējumu, taču daudziem no tiem ir nepieciešama restaurācija.

Festivāla programma ir ļoti plaša un interesanta - no baroka laika mūzikas līdz mūsdienu skaņu ainavām. Instrumentu karalis - ērģeles - parādīs sevi ne tikai kā solo instruments, bet arī iejūtīgs ansambļu dalībnieks, smalks kora pavadītājs. Ērģeļu stabuļu daudzveidīgais skanējums veidos impresionistiskās krāsas, savījoties kopā ar saksofonam raksturīgo tembru  un vokālo balsu maigo kolorītu.

Festivāls būs ne tikai baudījums ausīm, bet arī acīm! Katrā koncertā būs iespēja vērot mākslinieku priekšnesumu ar video proekcijas palīdzību. Klausītaji varēs vērot ērģelnieka spēli, asistenta darbu, roku un kāju deju un taustiņiem. Turpinot tradīciju, redzēto varēsiet apgūt arī praktiski darbojoties pie ērģelēm - pēc koncerta notiks instrumentu demonstrējumi un nelielas meistarklases interesentiem!

Liels prieks par atsaucību mākslinieku vidū. Šogad mūsu īpašie viesi ir Kristīne Adamaite un Artis Sīmanis, kā arī spožais saksofonists Arvydas Kazlauskas (Lietuva/Latvija). Zīmīgi, ka visos koncertos muzicēs jauni un talantīgi mūziķi, kuru dzimtā puse ir tieši Latgale - Diāna Jaunzeme, Ilona Birģele, Iveta Pelše, Jānis Pelše, Larisa Carjkova, Jacinta Ciganoviča, Guna Kise, Baiba Betlere, Laura Struķe,Daugavpils Mūzikas vidusskolas un J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas audzēkņi, Varakļānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, . Festivāla noslēgumā uzstāsies Aglonas bazilikas jauktais koris Assumpta, diriģente Ieva Lazdāne.

Festivāla norise:

• RĒZEKNES SĀPJU DIEVMĀTES ROMAS KATOĻU BAZNĪCA – 21. jūnijā pulksten 19.00

• LĪKSNAS VISSV. JĒZUS SIRDS ROMAS KATOĻU DRAUDZES BAZNĪCA – 27. jūnijā pulksten 19.00

• BARKAVAS SV. STAŅISLAVA ROMAS KATOĻU DRAUDZES BAZNĪCA – 28. jūnijā pulksten 19.00

• MALNAVAS  ROŽUKROŅA DIEVMĀTES  ROMAS KATOĻU BAZNĪCA (Kārsavā) – 29. jūnijā pulksten 17.00

• RĒZEKNES JĒZUS SIRDS KATEDRĀLE – 29. jūnijā pulksten 19.00

Festivālu atbalsta: VKKF, Latgales reģiona attīstības aģentūra, Valsts meži, Kārsavas Dome, Daugavpils novada dome, Rēzeknes pilsētas Dome, Barkavas pagasta pārvalde, Z/S Sābrs, Melita 69, Olmars, SIA Goldbrands, SIA Flora, Saskaņa, Ivars un Anita Gaides, Jauniešu mūzikas studija.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.32674217sec.