Rotko centrā tiks atzīmēta Pētera diena

29. jūnijs kristietībā tiek atzīmēts kā svētā Pētera diena, pēc senlatviešu tradīcijām tā ir Lapu diena vai Pērkonu diena, bet Rotko centrā – Pētera Martinsona diena. Pirms gada, svinot Pētera dienu, tika iedibināta jauna mākslas centra tradīcija – godināt mākslinieku un viņa veikumu.

Ja senlatviešu tradīcijās pēc Pētera dienas iestājas siena laiks, tad Rotko centrā tiek atklātas jaunas izstādes. 29. jūnijā pulksten 14.00 Rotko centra konferenču sektorā tiks atklāta Pētera Martinsona grafikas zīmējumu izstāde. Dažāda formāta zīmējumi bija viņa ikdiena, domu lidojums un tagad arī bagātīgs mantojums nākamajām paaudzēm.

Apliecinot pateicību Pēterim Martinsonam un viņa ģimenei par keramikas kolekcijas dāvinājumu un liecinot par tās turpmāku saglabātību, izpēti un popularizēšanu, Rotko centrā tiks atklāta Martinsona ģimenei veltītā pateicības zīme.

Plkst. 16.00 viesi tiek aicināti uz Pēterdienas cepļa izņemšanu tepat Cietoksnī, topošās Keramikas laboratorijas pagalmā (Hospitāļu iela 8). Melnais malkas ceplis slēps sevī Latgales reģiona keramiķu veikumu, kā arī dažus Pētera Martinsona līdz šim neapdedzinātos darbus. Blakus ceplim veidosim Pēterdienas apsveikumus mālā – keramikas flīzītes kā laika/atmiņu nospiedumus un liecinājumus par Pēteri un viņa līdzcilvēkiem (kolēģiem, draugiem, domubiedriem).

Pēterdienā Pētera Martinsona vārds tiks pieminēts radinieku, mākslas zinātnieku, kolēģu, draugu un viņa talanta pielūdzēju sarunās.

Pat ja Pēterdienā līs un līs līdz Annām, brīnišķīgs noskaņojums būs garantēts!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs
,


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51584888sec.