Restorāna Dinaburg vadītājas Regīnas Rozovas receptes Mātes dienai

Tu mīļā, mīļā māmiņa,
Par visu vairāk mīlu tevi -
Man balta dzīves taciņa:
Tu savu sirsniņu man devi.
/Rainis/

Tuvojas pati brīnisķīgāka un gaišāka diena – Mātes diena! Katru gadu otra maija svētdiena asociējas ar pārdomām, kā labāk apsveikt savu māmiņu.

Ir dažādi varianti: nopirkt pavasara puķu pušķi, uzdāvināt ielūgumu uz teātri, sakopt māju, pagatavot garšīgas brokastis vai uzzīmēt ļoti īpašu zīmējumu. Svarīgi, lai šī dāvana būtu no visas sirds, tik būtisks ir šis uzmanības mirklis.

Viesnīcas Good Stay Dinaburg restorāna vadītāja Regīna Rozova piedāvā pārsteigt savu mammu ar šādām brokastīm:

Šokolādes espresso kūka krūzē ideāli derēs Mātes dienas brokastīm. Jums vajadzēs miltus (3 tējkarotes), dabīgo kafiju (1 tējkarote), kakao (2 tējkarotes), cukuru (3 tējkarotes), cepamo pulveri (1/4 tējkarotes), pienu (2 tējkarotes) 1 olu, eļļu (2 tējkarotes) un vanilīncukuru. No sākuma samaisiet miltus, kafiju, cukuru un cepamo pulveri, pielieciet visas pārējās sastāvdaļas un turpiniet maisīt. Salieciet visu krūzē un ielieciet mikroviļņu krāsnī uz 90 sekundēm. Ja redzat, ka kūka vēl nav gatava, ielieciet vēl uz dažām sekundēm. Pasniegt piedāvājam ar vaniļas saldējumu vai apberot ar cukurpūderi.

Brokastīs var pasniegt arī biezpiena sacepumu, kaut gan tas tiek gatavots ap 30 minūtēm, bet Mātes dienā taču var pamosties nedaudz laicīgāk, lai pārsteigtu savu mīļo māmiņu. Biezpiena sacepumam Jums vajadzēs biezpienu (2 paciņas), mannu (5 ēd.karotes), cukuru (4 ēd.karotes), 3 olas, sāli un vanilīncukuru. Visas sastāvdaļas sajauciet, ielieciet ietaukotā veidnē un cepiet 30 minūtes 1800C grādos. Pēc individuālās vēlmes šajā masā var pielikt klāt žāvētus augļus, un izrotāt gatavu sacepumu ar svaigām ogām.

Var uzcept sirdsveida pankūciņas un pasniegt ar šokolādes mērci, var pagatavot pavasarīgas brokastu maizītes, kur sastāvdaļas ir atkarīgas no Jūsu vēlmēm, fantāzijas un no tā, kas ir ledusskapī: redīsi, svaigie gurķi, vārīta ola, uz palodzes diedzēti zaļumi, siers, kūpinātā gaļa, avokado, mango, cepta vista utt. Jūs varēsiet iejusties īsta pavāra lomā!

Sveicam visas māmiņas Mātes diena!

Vairāk informācijas par viesnīcu Good Stay Dinaburg mājas lapā www.hoteldinaburg.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71149015sec.