Mazajiem lasītājiem jauna grāmatiņa «Otkon giunu sapynus»

Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros 2015. gada 2. augustā plkt. 12.45 Rēzeknes Festivāla parkā (Pils ielā 7) notiks dzejnieces Inetas Atpiles-Juganes dzejoļu grāmatas bērniem "Otkon giunu sapynus" atvēršana. Grāmata tapusi kopā ar meitu Agnetu Jugani (6 gadi), kura ilustrējusi mammas dzejoļus, kā arī grāmatiņā ievietotas abu sarunas par katru dzejoli. Rēzeknes novada vokālās studijas SKONAI izpildījumā vairāki grāmatā iekļautie dzejoļi izskanēs arī dziesmās.

Sapņus var ķert, ja tev ir sapņu ķērājs, vai arī tad, ja tu uzdrošinies, ja tu sapņo, ja tu dari visu, ko vēlies. Ja tu esi vērīgs, tad tos var ķert ik uz soļa visu cauru dienu gan darbos, gan (ne)darbos. Dzejniece Ineta Atpile-Jugane šoreiz savus un meitiņas Agnetas sapņus ir saķērusi, lai dāvinātu mazajiem lasītājiem un viņu vecākiem savā jaunajā dzejoļu grāmatā "Otkon giunu sapynus". Grāmatā ievietoti dzejoļi latgaliešu valodā, to ilustrācijas - Agnetas interpretācijā, savukārt sarunas par katru dzejoli atklāj gan bērna redzējumu un dzejoļa izpratni, gan rāda dzejnieces- ilustratores, mammas- meitas, bērna- pieaugušā skatījumu uz vārdos ietērpto. Gan kopīgi veidota grāmata, gan sarunas par dzejoļiem ir veids, kā noķert sapni par bērnību, kāpēcīša vecumu, kas paskrien tik ātri! Pavadīt brīvo laiku kopā ar bērnu var arī šādi- radoši un iedvesmojoši gan sev, gan citiem! Un kāda sapņa noķeršana rada arvien jaunus sapņus un vēlēšanos tos meklēt.

"Otkon giunu sapynus" ir dzejnieces I.Atpiles-Juganes pirmā dzejoļu grāmata bērniem un pirmā dzejoļu grāmata latgaliski. Grāmata tapusi Mazo kultūras un tūrisma projektu konkursa ietvaros, ko finansē Rēzeknes pilsētas dome un organizē pašvaldības aģentūra "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs". Grāmatu izdevusi Latgolys entuziastu grupa Biļdis, tā tapusi SIA "Latgales Druka".

Grāmatas atvēršanas brīdī interesentiem būs iespēja satikt grāmatas autori un mākslinieci, saņemt dāvanā jauno grāmatu un dzirdēt dziesmās pārtapušus dzejoļus no grāmatas Rēzeknes novada vokālās studijas SKONAI (jaunākā grupa) izpildījumā (vad. Guntra Kuzmina un Edgars Jukna, dziesmu teksti –I.Atpile-Jugane, mūzika – Guntra Kuzmina).

Tiekamies un noķeram vienu īsti vasarīgu un krāsainu sapni kopā

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40415311sec.