Daugavpilī norisināsies «Let's break stereotypes - draw graffiti» aktivitātes.

Laika posmā no 2015. gada 19. līdz 27. augustam biedrība " Daugavpils jauniešu savienība" un biedrība "Erfolg" ar "Erasmus+" programmas finansiālo atbalstu Daugavpilī īstenos starptautisko jauniešu apmaiņas projektu " Let’s break stereotypes - draw graffiti ". Projektā piedalīsies 30 jaunieši no dažādām Eiropas valstīm- Austrijas, Rumānijas, Čehijas, Bulgārijas un Latvijas.

Projekta ietvaros jauniešiem tiks sniegta iespēja sadarboties un komunicēt neformālajā vidē, tuvāk iepazīt daudzveidīgas Eiropas kultūras, apmeklēt Daugavpils Cietoksni un Rotko mākslas centru, piedalīties dažādās diskusijās, spēlēs un citās aktivitātēs. Īpaša vieta šajā projektā ir atvēlēta ielas mākslai jeb grafiti. Ar šīs mākslas starpniecību projekta dalībnieki uz Daugavpils pilsētas sienām atstās ļoti neparastu eksponātu- "grafiti-pastmarkas", kurās tiks attēlots Austrijas, Rumānijas, Čehijas, Bulgārijas, Latvijas un Vācijas kultūras mantojums. Visas "grafiti-pastmarkas" būs apskatāmas  Eiropas valstu kultūras mantojumam veltītājā grafiti galerijā, kura tiks izvietota Lāčplēša-Stacijas ielu krustojumā. Pateicoties jaunizveidotajai galerijai, Daugavpils infrastruktūra ne vien tiks papildināta ar vēl vienu mūsdienīgu mākslas objektu (līdzīgs mākslas objekts, kas ir tapis vēl 2014. gadā un vēl joprojām turpina piesaistīt sabiedrības uzmanību, ir grafiti galerija pēc adreses Daugavas iela 32, Daugavpils), bet arī kļūs krāšņāka un pievilcīgāka, jo galerijas izveidei tika izvēlēta pamesta, ilglaicīgi neapsaimniekota pilsētas daļa. Turklāt,  dotās grafiti galerijas izveidei ir arī simboliskā nozīme: no vienas puses, tā būs dāvana Daugavpilij no Eiropas jauniešiem par godu pilsētas 740 jubilejai,  kura kalpos tai vēl ļoti ilgi, popularizējot un iepazīstinot vietējo sabiedrību ar Austrijas, Rumānijas, Čehijas, Bulgārijas, Latvijas un Vācijas kultūras mantojumu, turpretī no otras puses, ar galerijas palīdzību sabiedrībai tiks parādīts, ka grafiti ir nevis vandālisma akts, par kādu to daudzi padara vai uzskata, bet tā ir pilnvērtīgs mākslas žanrs, caur kuru jaunieši pauž savas domas, idejas, vīziju, kā arī parāda savu nacionālu kultūru un identitāti.

Pateicoties projekta aktivitātēm kopumā, tiks  pilnveidotas dalībnieku mākslinieciskās prasmes, kā arī tiks veicināta jauniešu aktīva līdzdalība sabiedrībā un iecietība pret dažādām kultūrām un sociālām realitātēm.

Biedrība " Daugavpils jauniešu savienība" un " Erfolg" aicina visus būt aktīviem un atbalstīt šī projekta dalībniekus, ieradoties uz grafiti galerijas atklāšanas pasākumu, kurš norisināsies 26. augustā plkst. 14.00 Lāčplēša un Stacijas ielu krustojumā. Nāciet, nepalaidiet iespēju pirmajiem ieraudzīt šo unikālo Eiropas valstu kultūras mantojuma grafiti galeriju un tuvāk iepazīties ar šī projekta dalībniekiem!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46020699sec.