Atklās trīs jaunas izstādes Rotko centrā

Pirmsziemassvētku laikā, 2015.gada 22. decembrī Rotko centrā tiks atklātas trīs jaunas izstādes. Izstāžu darbi runā par cilvēka vērtībām: līdzcietību, mīlestību, uzmanību un ticību.

Poļu grafiķis Janusz Golik izstādē "Mana horizonta līnija" ļaus saskatīt paša mākslinieka horizontu tieši un pastarpināti un ļauj domāt par katra skatītāja horizontu un līniju, kas var būt un var nebūt horizonts.

Tekstilmākslinieces Gundegas Strautmanes projekts "Mīlestības bezgalība" ir unikāls ar tajā izmantoto Braila kodu darbos, tāpēc mākslas darbi ir uztverami, kā redzīgajiem tā arī neredzīgajiem un vājredzīgajiem izstādes apmeklētājiem. Māksliniece Braila rakstā transkribējusi kristiešu lūgšanu frāzes un uzrakstījusi tās ar sataustāmu pērlīšu palīdzību.

Pārsteigums un savdabīgs sveiciens ir Rotko mākslas centra un Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skolas" sadarbības projekts – izstāde "Sajūtu Latvija. Sajūtu Latgale", kas realizēts ar VKKF, A/S Latvijas valsts meži un Latgales attīstības aģentūras finansiālo atbalstu. Izstāde ir taktils projekts, ieejot tumsā, un cenšoties caur mākslas formām un ielikto māksliniecisko saturu sajust gaismu, siltumu un mīlestību, ko viena daļa mūsu līdzcilvēku spēj sajust tikai šādi.

Izstādes projektu "Sajūtu Latvija. Sajūtu Latgale" ar ieslēgtu apgaismojumu varēs ieraudzīt tikai izstādes pēdējā dienā - 2016. gada 17. janvārī.

Visas trīs izstādes tiks atklātas 2016. gada 22. decembrī plkst. 16.00. Izstādes skatāmas līdz 2016. gada 17. janvārim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39316893sec.