Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks koncerts «Baltu Flautas»

Biedrība Latvijas Flautistu asociācija aicina uz skanīgu koncertu Baltu flautas 2016. gada 17. martā Daugavpilī, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā plkst. 17.00.

Tas ir sadraudzības projekts Baltijas valstu līmenī, kurā tiks atskaņoti lielākoties Baltijas valstu komponistu darbi. Atskaņotājmākslinieku kodolu veido Ilonas Kudiņas izveidotais Dzintara Flautu kvartets, kas pastāv jau kopš 2008.gada. Dzintars ir ne tikai kvarteta, bet arī koncerta simbols, jo šis skaistais pusdārgakmens zināmā mērā ir uzskatāms par baltu tautu simbolu. Tas ir stāsts arī par mūsu – baltu – nacionālās piederības spēku. Baltu flautu koncertā Dzinatara Flautu kvartets satiksies ar Latvijas Flautistu asociāciju, tādā veidā paredzot elastīgu un mainīgu ansambļa sastāvu. Kā mūzikā tā arī dabā viss plūst un mainās.

Baltu flautu koncertprogrammā ir iekļauti ne tikai baltiešu komponistu darbi, bet arī ASV un Francijas skaņražu garīgie opusi. Mūzika atspoguļos spilgtu kolorītu, kas ir tik ļoti raksturīga mūsdienu radoša cilvēka domāšanai. Multikulturāla vide kļūst arvien aktuālāka mūsdienu cilvēkam un ar šīs koncertprogrammas starpniecību izpildītājmākslinieki vēlas ne tikai stiprināt piederību savai nacionalitātei, bet izrādīt cieņu arī citām kultūrām.

Tēlaini izsakoties, Baltu flautu koncertprogrammā būs dzirdamas krāsas, ko gaisma, šķeļot dažādos leņķos caur dzintara prizmu, ietonē mūziku izsmalcinātā krāsu gammā. Vēso toņu noskaņās būs baudāms Dana Paul Perna (Dana Paul Perna) radītais piemiņas skaņdarbs Nikam Gothamam Wind Walkers un igauņu komponista Arvo Perta (Arvo Pärt) minimālisms skaņdarbā Summa. Rāmo gaisotni pakāpeniski iešūpos lietuviešu autora Jonas Tamuļionis (Jonas Tamulionis) Jūra. Arvien siltākus toņus koncertā iepludinās Mārītes Dombrovskas Divertisments un Jura Ķeniņa Ganiņš biju. Savukārt dzīvespriecīgu kolorītu ienesīs gan Amerikā dzīvojošā latviešu komponista Pētera Aldiņa Catch Me if You Can, gan franču komponista Šarla Balijī (Charles Balayer) trīs kvarteti.

Ilustratīva mūzikas valoda piemīt visiem koncertprogrammā iekļauto autoru rokrakstiem, kas, kopumā tverot, neatstās klausītāju vienaldzīgu…

Koncerta programmā būs baudāmi divi pasaules pirmatskaņojumi: Mārītes Dombrovskas Divertisments un Dana Paul Perna (Dana Paul Perna) Wind Walkers (veltījums Dzintara Flautu kvartetam).

Dzintara Flautu kvarteta sastāvā būs dzirdamas flautistes: Ilona Kudiņa (1971), Ilona Meija (1971), Sondra Lejmalniece (1982) un Rūta Īzāka (1982). Pieaicinātā māksliniece biedrības Latvijas Flautistu asociācijas flautiste Liene Denisjuka – Straupe (1982). Pianists – Gļebs Beļajevs (1985).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57855892sec.