Izbaudi pavasari pastaigā gar Daugavas lokiem

Pavasaris Daugavas senielejā allaž ir daudzveidības un krāsu pilns. Meža (Daugavas) vizbuļi un meža silpurenes gozējas saulītē, bet mākoņi spoguļojas Daugavas rāmajos ūdeņos. Dabas parkā "Daugavas loki" iespējama visdažādākā atpūta pie dabas – gan izziņas bagātas pastaigas pa dabas takām un kultūrvēsturiskām vietām, gan pārbraucieni ar velosipēdiem, gan plostošana pa upi.  

Kopš  rudens "Daugavas loku" apmeklētājiem ir iespēja pakāpties 20m augstumā  Vasargelišķu skatu tornī  Daugavas labajā krastā un Lazdukalna skatu tornī –  Daugavas kreisajā krastā.

Pa ceļam no Naujenes līdz Vasargelišķu skatu tornim vērts iegriezties dabas takā Dinaburgas pilskalna apkārtnē.  No ceļa A6 Daugavpils – Krāslava iepretī pagriezienam uz Naujeni pie norādes jānogriežas pa labi, jāseko norādēm “Dinaburgas taka”.  Pēc aptuveni 3.5 km ir autostāvlaukums.

Nepilnus 700 metrus garā taka, kas reljefa dēļ ir diezgan sarežģīta, atdzimusi un šopavasar gaida pirmos apmeklētājus.  Kāpnes palīdzēs pārvarēt stāvās nogāzes,  no tiltiņiem  būs vieglāk ieklausīties strautiņa čalošanā , no skatu   platformas varēs ielūkoties Daugavas varenajā straumē, bet atpūsties – Dinaburgas  bruņinieku  laukumā. No Dinaburgas pilskalna paveras plašs un ainavisks skats uz Daugavas ieleju un pirmo no Daugavas lokiem – Elernes loku. 

 Dabas taka nav vienīgais, ko redzēt Dinaburgas pilskalna apkārtnē. Vēl Naujenē var izstaigāt  Jezupovas  parku vai  apskatīt  katoļu  baznīcu, arī apmeklēt   Naujenes novadpētniecības  muzeju un iepazīt interaktīvo vides ekspozīciju. Bet  22.maijā vērts doties uz Slutišķu sādžu, kur norisināsies starptautiskais mākslas festivāls "Augšdaugava 2016". 

Dinaburgas jeb Naujenes (Vecpils) pilskalns ir izteikts, ap 25 m augsts, cilvēka pārveidots reljefa veidojums Daugavas ielejas labajā pamatkrastā, ko ieskauj divas dziļas sānu gravas. Pilskalnā saglabājušies Livonijas ordeņa pils pamatu fragmenti. 

Dabas parks "Daugavas loki" dibināts 1990. gadā. Tā platība ir 12 372 ha. Administratīvi dabas parks ietilpst Daugavpils un Krāslavas novados. Tā izveides galvenais mērķis ir unikālās Daugavas senielejas ainavas, bioloģiskās daudzveidības un kultūrvēsturisko pieminekļu saglabāšana. Pagājušā gadsimta 80. gados Daugavas senieleju plānoja appludināt saistībā ar Daugavpils HES būvniecību. Dabas parks ir lielākas īpaši aizsargājamas dabas teritorijas – aizsargājamo ainavu apvidus "Augšdaugava" – sastāvdaļa. Ainaviski līdzīga teritorija Baltijas valstīs atrodas tikai Nemunas augštecē – Dienvidlietuvā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5237689sec.