Daugavpilī atzīmēs Zviedrijas nacionālo dienu

2016. gada  4.jūnijā, Zviedrija pirmo reizi svinēs savu nacionālo dienu Daugavpilī. Svinības notiks Daugavpils Pilsētas svētku ietvaros.

Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms uzskata to par nozīmīgu notikumu, kas parāda, cik nozīmīgi ir rīkot pasākumus ārpus Rīgas.

"Daugavpils ir otra lielākā Latvijas pilsēta, kas ir multikulturāla un bagāta ar dažādām tradīcijām. Mēs esam sadarbojušies ar pilsētu un universitāti daudzu gadu garumā, tieši tāpēc tas šķiet loģiski pirmo reizi svinēt Zviedrijas nacionālo dienu Daugavpilī. Mēs ceram, ka arvien vairāk studentu izvēlēsies mācīties zviedru valodu, tādējādi veidojot ciešāku kultūras un biznesa sadarbību," tā uzskata H.Landerholms.

4.jūnijā no 11:00 līdz 14:00 ikviens ir laipni aicināts apmeklēt Zviedru telti pašā pilsētas centrā Pumpuru parkā. Telts atklāšana notiks plkst.11.00 Tajā būs iespēja satikt Zviedrijas vēstnieku,  uzņēmuma "Taxikurir" pārstāvjus, Zviedriski runājošus studentus, uzspēlēt galda hokeju, kā arī iespēja iemācīties stepa soļus deju grupas "Soul Tap" pavadībā.

Jaunākajai paaudzei savukārt noteikti patiks satikt Pepiju Garzeķi, kā arī patiks noskatīties tik slaveno multeni "Karlsons, kas dzīvoja uz jumta" kinoteātrī  "Silver Screen."

Reti kurš zina to, ka Zviedrija ir pasaulē trešā lielākā mūzikas eksportētājvalsts, kā arī to, ka tik daudz pazīstamu radio hītu ir sarakstījuši zviedru autori. Vēlu vakarā visi tiek aicināti uz zviedru diskotēku nakts kluba "Queen club" atmosfērā.

Zviedrijas vēstniecība Latvijā šogad svin 25 gadus, kopš ir nodibinātas diplomātiskās attiecības. Zviedrija Latvijā šobrīd ir lielākais investors, kas liecina par abu valstu veiksmīgo sadarbību un ieinteresētību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23260903sec.