Pasaulē pazīstamākā Latvijas keramiķa Pētera Martinsona darbs atceļojis uz Latgali

Pasaulē pazīstamākā Latvijas keramiķa Pētera Martinsona darbs "Tilts no nekurienes" atceļojis no Lietuvas un līdz pat 2016. gada 4. septembrim priecēs Daugavpils Marka Rotko mākslas centra apmeklētājus.

Pašās jūnija beigās Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs sadarbojoties ar Paņevežas mākslas galeriju Lietuvā, apmainījās ar krājumā esošiem deviņdesmitajos gados Lietuvas mākslas simpozijos tapušiem Pētera Martinsona darbiem. 1. jūlijā, dienā, kad Lietuvas pilsētā Paņevežā sākas keramikas mākslas simpozijs, Paņevežas mākslas galerijā ir skatāms no Latvijas aizceļojušais Pētera Martinsona darbs "Tilts no nekurienes uz nekurieni", savukārt mākslinieka darbs ar līdzīgu nosaukumu "Tilts no nekurienes", kas atceļojis no Lietuvas, būs apskatāms Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā līdz pat šī gada 4. septembrim.

Pēteris Martinsons (1931 – 2013) ar savu daudzšķautņaino personību un radošajām izpausmēm arvien spēja pārsteigt savus skatītājus, tomēr lai cik arī daudz mākslinieks darba dēļ ceļoja, viņš vienmēr atgriezās savā zemē, kas, viņaprāt allaž ir bijusi visskaistākā.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kas ar mākslinieka dāvināto darbu vērtīgo kolekciju ir kā vēstniecība, kas pārstāv mākslinieku, turpina pieminēt un popularizēt Pētera Martinsona ieguldījumu Latvijas lietišķajā mākslā, tāpēc bijis svarīgi kaut uz neilgu laiku eksponēt izcilā keramiķa darbu, kas ikdienā atrodas ārpus Latvijas robežām.

Pētera Martinsona darbi ar līdzīgajiem un ļoti zīmīgajiem nosaukumiem "Tilti no nekurienes..." turpina vest skatītājus un interesentus tuvāk I Starptautiskās Biennāles pasākumu norisei.

I Starptautiskās Biennāles pasākuma programma apskatāma šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47589922sec.