Ogrē notiks «Jauniešu Etnodienas 2016»

Nedēļas nogalē – no 16. līdz 18.septembrim – "Jauniešu Etodienās" Ogrē pulcēsies jaunieši no visas Latvijas, kuri iesaistīti tradicionālajā kultūrā.

Programmā – danču vakari, uz kuriem aicinām arī interesentus, meistarklases, kā arī Ogres novada tūrisma vietu izpēte. Pasākumu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Ogres novada Kultūras centru un Ogres Danču klubu.

Šogad Etnodienas norisināsies jau septīto reizi.

Trīs dienu laikā jauniešiem no Lēdurgas, Rēzeknes, Ropažiem un Rīgas būs iespēja tikties ar brīnišķīgiem pasniedzējiem – attīstīt ritmiskās iemaņas izcilā bundzinieka Tāļa Gžibovska vadībā, izzināt savas balss slēptās spējas Danas Indānes improvizācijas meistarklasē, kopā ar Zani Šmiti mācīties kādreiz pie Daugavas dziedātas tautasdziesmas un izveidot vislabāko Etnodienu ansambli Dinas Liepas vadībā.

17.septembra vakarā – plkst.21 – visi interesenti gaidīti uz sadancošanos Ogres novada Kultūras centra Mazajā zālē. Ieeja bez maksas.

Svētdien, 18.septembrī, plkst.15 uz Ogres 1. vidusskolas kāpnēm sāksies "Jauniešu Etnodienu" dalībnieku koncerts, kam sekos gājiens uz pilsētas skvēru, kur turpināsies koncerts un sadancošana. Tajā Ogres Danču klubs palīdzēs visiem interesentiem apgūt jaunus tautasdeju soļus, ko iemēģināt turpat Etnodejās.

Pasākumā "Jauniešu Etnodienas 2016" piedalīsies: Lēdurgas "Putni", Ogres Danču klubs, Preiļu "Rūtoj", Rēzeknes "Vīteri", Rīgas "Kokle", "Skandinieki" un "Zvīgzna", Ropažu "Oglīte" un citi.

"Jauniešu Etnodienas" Latvijas Nacionālais kultūras centrs aizsāka 2010.gadā. Pasākumā tradicionālā kultūra tiek aktualizēta tieši jauniešu auditorijā un runā par to viņiem saprotamā valodā – nodarbībās un koncertos, spēlēs un dančos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45793009sec.