Ogrē 4.maijā notiks jau ceturtais Tvīda brauciens

Ceturtdien, 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā – Ogres pilsētā notiks jau ceturtais Tvīda brauciens. To organizē kafejnīcas un restorāna "M. Pūre" īpašnieki Iveta Zāģere un Māris Bulats, sadarbībā  ar Ogres novada kultūras centru.

Tvīda brauciens Ogrē ar katru gadu pulcē arvien lielāku dalībnieku un skatītāju pulku un nu kļuvis par īpašu , dzīvesprieka piepildītu, 20. gadsimta 20.- 30. gadu noskaņu un  sajūtu triumfējošu pasākumu pilsētā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad Tvīda brauciena dalībnieki kļūs par aculieciniekiem diviem Ogrei nozīmīgiem notikumiem – gan laipas atklāšanai pār Ogres upi, gan  pirmo reizi plašākai publikai būs atvērta Ogres Vēstures un mākslas muzeja jaunās ēka, Ogrē, Brīvības ielā 36 (pretī kafejnīcai un restorānam "M. Pūre").

Starp citu, viena no jaunajā muzeja ēkā skatāmajām izstādēm - "Ar velo uz Ogri", radusies, domājot par Tvīda brauciena tradīciju iesakņošanos Ogrē. Tās ideju autori ir kafejnīcas un restorāna "M. Pūre" īpašnieki Iveta Zāģere un Māris Bulats. Izstādē, kas tapusi sadarbībā ar privātkolekcionāriem Mārtiņu Beļicki un Mārci Freiju, Rīgas motormuzeju un Ogres Vēstures un mākslas muzeju, varēsim redzēt ne vien "ērenpreisus", bet deviņus pirmās brīvvalsts laikā ražotus divriteņus, vienu no Latvijas lielākajām velosipēdu zvanu kolekcijām , kā arī citus ar šo tēmu saistītu priekšmetus.

Izstāde būs atvērta no 4.- 14. maijam.

Plkst. 15.15 – 16.00

Pulcēšanās 4.Tvīda braucienam Ogrē pie kafejnīcas un jaunā restorāna "M. Pūre " Brīvības ielā 21. Katrs dalībnieks saņems maršruta ( apmēram 6 km garš) karti un dalībnieka nozīmīti. Kā vienmēr, dāmām un kungiem retro noskaņu palīdzēs uzburt "Universālie Mākslinieki" grima speciālistes.

Plkst.16.00- Tvīda brauciena starts

(Atgādinām, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam, galvā jābūt ķiverēm)

Plkst.16.15 -Tvīda brauciens piestāj pie Ogres upes un kļūst par lieciniekiem vēsturiskās laipas atklāšanai.

Noslēgumā – kā ierasts - "sarkanais paklājs" un dalībnieku tērpu parāde uz tā, atraktīvāko dalībnieku apbalvošana, deju studijas "Teiksma" priekšnesums ar iespēju piedalīties, fotogrāfēšanās  un, protams, pēcpusdienas tēja, kā arī "M.Pūre" gardā kliņģera baudīšana.

Tvīda braucienu atbalsta Ogres novada pašvaldība, Ogres Vēstures un mākslas muzejs, "Oveselība". šūšanas salons "Valērija", radošā darbnīca A.I. Bode, saldējuma namiņš Ogrē, Brīvības ielā 21/23, SIA "Universālie Mākslinieki", privātā kolekcija - muzejs "Tehnika no pagātnes", deju studija "Teixma", Rīgas motormuzejs, piedzīvojumu parks "Milžu taka", salonfrizētava "Renē", uzņēmums "Dekorfabrika", biedrība " Street Warriors".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91159701sec.