Aicina pieteikties ekskursijai uz Karmela klosteri Ikšķilē

Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūra 2012. gada 1. decembrī pulksten 15.00 aicina apmeklēt Karmela klosteri Ikšķilē. Laipni lūgti apskatīt klostera telpas, kā arī skaisto baznīcu. Būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus klostera māsai, kura labprāt sniegs atbildes uz jautājumiem, un iepazīstinās ar klostera telpām un māsu ikdienas gaitām.

Baskāju Karmela ordeņa māsu klostera baznīca tika iesvētīta 2011. gada 2. oktobrī. Šis ir pirmais kontemplatīvais klauzūras klosteris Latvijā kopš baznīcas reformācijas laikiem 16. gadsimtā, tas nozīmē, ka klostera māsas lielāko dienas daļu pavada dziļās lūgšanās.

Šobrīd vēl ir iespēja izstaigāt un apskatīt klostera telpas, iekšpagalmu un ielūkoties cellēs. Pēc klauzūras slēgšanas šīs vietas vairs nebūs pieejamas cilvēkiem no malas. Māsas dzīvo vienkāršībā un nabadzībā, nemitīgi lūdzoties, it sevišķi par tautu, kuras vidū dzīvo. Iztikas līdzekļus klostera māsas iegūst, strādājot rokdarbus un turpmāk arī plānots cept draudžu vajadzībām hostijas (dievmaizītes). Māsu iztikas līdzekļi ir vien pašu veidoto rokdarbu pārdošana un ziedojumi.

Līdz 28. novembrim ikvienam, kam ir vēlme apmeklēt klosteri, ir iespēja pieteikties ekskursijai klātienē Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūrā, zvanot 65071883, vai sūtot e-pastu uz [email protected].

Aģentūra pateicas par izrādīto interesi un informē, ka cilvēki ir izrādījuši lielu atsaucību un grupa jau ir nokomplektēta. Klostera māsas vienlaicīgi spēj uzņem konkrētu skaitu cilvēku, tādēļ, ja vēl kāds interesents vēlas doties iepazīties ar klostera māsu ikdienu, aicinām individuāli sazināties ar Karmela klostera pārstāvjiem, kas labprāt uzņem interesentus un iepazīstina par savām ikdienas gaitām un dzīvi klosterī.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.latvijascentrs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44256711sec.