Ogrē atver kubietes Lihias Kasaveljas pirmo personālizstādi Latvijā

Ogres Vēstures un mākslas muzejā atklāta Kubas mākslinieces Lihias Kasaveljas (Ligia Cecilia Casabella Zerquera ) izstāde "Tropu krāsas maģija".  Tā būs pirmā šīs mākslinieces personālizstāde Latvijā , kura skatītāju ievedīs košā un temperamentīgā mākslas pasaulē, ļaujot sajust Latvijai tik tālo zemi – Karību baseina pērli -Kubu, kurā dzimusi un augusi māksliniece. Dzīvespriecīgās, košās un saulainās Lihia Kasaveljas  gleznas tapušas akrila un akvareļa tehnikās.

Ligia Cecilia Casabella Zerquera dzimusi 1987.gada 18.septembrī Trinidadas pilsētā Kubā. Viņa nāk no senas kubiešu ģimenes, kurā lielākā daļa no tās locekļiem vairākās paaudzēs bijuši restauratori un mākslinieki. Vides ietekme mājās un Trinidadas koloniālās ielās ieinteresēja mākslinieci turpināt ģimenes mākslas tradīcijas un parādīt pasaulei, kā viņa to redz ar savām acīm un dvēseli.

2014. gadā Lihia Kasavelja absolvējusi Mākslas Universitāti ISA, Havanā un ieguvusi bakalaura grādu. Beigusi izšuvumu un aušanas kursus Trinidadas pašvaldības vēstures muzejā, kolekcijas vadību Dabas vēstures muzejā Havanā, mākslas darbu apstrādes kursu Nacionālajā tēlotājmākslas muzejā Kubas māksla Havanā. Lihia Kasavelja nodarbojas ar priekšmetu restaurāciju, tādējādi, tāpat kā mākslinieces senči, rūpējas par vēsturiskā mantojuma saglabāšanu. Kopš 2014. gada māksliniece Lihia Kasavelja dzīvo starp divām kultūrām, Kubas un Latvijas, kas padarījusi plašāku viņas kultūras horizontu.

Ogres Vēstures un mākslas muzejā māksliniece jau viesojusies šī gada aprīlī, kad kopā ar ogrēniešiem Ilzi un Āri Šeikiniem, stāstījuma cikla "Ogrēnieši ceļo" ietvaros, palīdzēja uzburt priekšstatu par saulaino un viesmīlīgo Kubu. Tieši toreiz, Lihia Kasavelja klātesošiem atklāja, ka deja ir izpausmes veids, kas ļauj viņai priecāties, sajust savas kubiešu saknes. Un savas otrās personālizstādes "Tropu krāsas maģija" atklāšanā (pirmā notika Kubā), viņa noteikti dejos salsu, atnesot arī uz Ogri kaut daļiņu Kubas temperamenta un saules.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55940914sec.