Ogrē svinēs un lustēsies novada Dziesmu un deju svētkos

Ar devīzi "Satiec svētkus Suntažos" 2016. gada 18. jūnijā Ogres novada amatierkolektīvu saime pulcēsies ikgadējos Ogres novada Dziesmu un deju svētkos. Programmas kulminācija lielkoncerts "Satiec dziesmu, satiec deju", piedaloties teju 600 Ogres novada amatierkolektīvu dalībniekiem. Koncerta režisore pieredzējusi Latvijas televīzijas režisore Svetlana Rudzīte, virsvadītāji – Iluta Mistre, Aira Birziņa un Viesturs Lazdiņš.

"Dziesmu un deju svētki pirmkārt, ir novada svētki, kur ir retā iespēja vienkopus tikties Ogres novada pagastu pārstāvjiem - novadniekiem. Otrkārt, programma veidota ģimenēm, lai svētki ir gan dalībniekiem, viņu ģimenes locekļiem, gan viesiem.  Treškārt, svētki ir brīniškīga iespēja iepazīt Ogres novadu. Sadarbībā gan ar Ogres tūrisma informācijas centru, gan Suntažu pagasta pārstāvjiem, būs iespēja apmeklēt apkārtnē esošās tūrisma vietas, tostrap Suntažu pili", stāsta Antra Purviņa, Ogres novada Kultūras centra direktore.

Dziesmu un deju svētku organizators pirmo gadu ir Ogres novada Kultūras centrs, kas sākot ar šo gadu metodiski koordinē novada kultūras dzīvi, tostarp atbild par finansējuma sadalījumu.

Svētku noslēguma koncerta "Satiec dziesmu, satiec deju" vadmotīvs ir satikšanās – satiekas gan Ogres novada pagasti, satiekas amatierkolktīvi, satiekas novadnieki, satiekas gan dziesma, deja un tam visam pāri arī teātris. Dziesmu un deju svētki Suntažos ir pirmais pasākums no šogad plānotā Ogres novada Līgo cikla. Tas turpināsies ar gadatirgu 19. jūnijā Ogrē, 21. jūnijā Saulgriežu nakti Plāterē, Madlienas pagastā un 23. noslēgsies Ogrē ar Līgo svētku programmu, tostarp Nacionālā teātra izrādi un vakara balli.

Suntažu Dziesmu un deju svētku programmā būs iespēja redzēt gan novada dziedātājus un dejotājus, kā arī noskatīties novada amatierteātru izrādes un baudīt Ogres novada pūtēju orķestru uzstāšanos. Padomāts arī par interesantām meistardarbnīcām  dienas garumā – būs celmu bungu un tāšu tauru darbnīcās, kā arī meistara Riharda Valtera vadībā varēs izmēģināt roku laivu kokļu veidošanā.

Un jaunākiem svētku apmeklētājiem darbosies latviešu rakstu tautasdziesmu darbnīca. Būs iespēja veiklību pārbaudīt vainagu mešanās un lēkšanas ar maisiem sacensībās. Kā arī citās sportiskās un atraktīvās nodarbēs.

Ogres novada Dziesmu un deju svētki ir bez maksas. Uz vietas darbosies arī kafejnīca.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48083401sec.