Uzsāk reģistrāciju tūrisma konferencei Valmierā

No 2016. gada 7. septembra ir iespējams reģistrēt dalību starptautiskajai, zinātniskajai konferencei “Pieredze, inovācijas un izaicinājumi tūrismā: globālo tendenču vietējie risinājumi”, kas notiks šī gada 21. oktobrī Valmierā, Vidzemes Augstskolā, Cēsu ielā 4.

Konferencē tiks aplūkotas tēmas, kas ir nozīmīgas Latvijas tūrisma un viesmīlības nozares nākotnes konkurētspējas veicināšanā, aktualizējot turpmākās desmitgades stratēģijas. Pasākuma norise plānota lekciju un paneļdiskusiju veidā, iezīmējot trīs galvenās tēmas:

• Vietu zīmolvedība un pasākumu vadība;
• Gastronomijas tūrisms un mūsdienu garša Baltijas jūras reģionā;
• Tendences, inovācijas un tehnoloģiskie risinājumi tūrismā.

Izvēršot plašāk galvenās tūrisma konferences vadlīnijas, ar savu pieredzi un aktuālajam tendencēm konferences apmeklētājus iepazīstinās trīs īpašie viesi:

• Tēmu Moilanens (Teemu Moilanen) no Somijas - par publiskajiem pasākumiem galamērķu zīmolvedības stiprināšanā;
• Jans Krags Jakobsens (Jan Krag Jacobsen) no Dānijas - par mūsdienu Skandināvu virtuves manifestu, ieviešanas pieredzi un zināšanu pārnesi Baltijas jūras reģionā;
• Mario Seps (Mario Sepp) no Austrijas - par pakalpojuma dizainu tūrisma produktu veidošanā.

Plašāka informācija par lektoriem pieejama šeit

Konferences dalībniekiem būs iespēja piedalīties divos paralēlo sesiju blokos un diskusijās, kur katrā no tām tiks piedāvāti trīs tematiskie virzieni un konferences dalībniekiem būs jāizvēlas viens sev saistošākais. Trīs galvenās lekcijas un daļa paralēlo sesiju notiks angļu valodā. Pasākuma laikā pēc nepieciešamības tiks nodrošināts arī sinhronais tulkojums latviešu valodā. 

Pirmajā paralēlo sesiju blokā tiks aplūkotas tēmas “Inovācijas un IKT (informācijas un komunikāciju tehnoloģiju) risinājumi tūrismā”, “Tendences un nākotnes ceļotāji”, kā arī “Stratēģijas tūrisma galamērķu pārvaldībai Baltijā”. Sesijā par Inovācijām un IKT risinājumiem būs iespēja dzirdēt tādus lektorus kā Ernestu Gabrānu no uzņēmuma “Wunderkraut Latvija”, Kasparu Osi no Vidzemes Augstskolas, kā arī pētniekus no Igaunijas - Reini Ahasu (Rein Ahas) un Janiku Raunu (Janika Raun), pārstāvot Tartu Universitāti un organizāciju “Mobility Lab”. Tematikas “Tendences un nākotnes ceļotāji” ietvaros uzstāsies informācijas tehnoloģiju TV raidījuma “Nākotnes parks” vadītājs Reinis Zitmanis, uzņēmuma SIA “Aspired” valdes locekle Ilze Eglāja, kā arī mediju aģentūras “Dentsu Aegis Network Latvia - Vizeum Latvija” vadītāja - stratēģiju direktore Linda Saulīte. Trešās paralēlās sesijas laikā par stratēģijām tūrisma galamērķu pārvaldībā būs iespēja dzirdēt Igaunijas tūrisma departamenta tūrisma galamērķu klientu attiecību koordinatori Kristīnu Jorsu (Kristiina Jors), Lietuvas Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamenta galveno speciālisti Lidiju Bajarunieni (Lidija Bajaruniene), kā arī tūrisma nozares ekspertu un Vidzemes Augstskolas lektoru Andri Kleperu, diskusijā piedaloties arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktorei Inesei Šīravai.

Otrā sesiju bloka tēmas būs “Zīmolvedība un tūrisma galamērķi”, “Baltijas mūsdienu garša. Restorānu tendences” un “Pakalpojumu dizains industriālā mantojuma kontekstā”. Diskusijās un lekcijās par zīmolvedību ar savu pieredzi dalīsies TV raidījumu vadītāja un gastronomisko performanču aizsācēja Gundega Skudriņa, Latvijas Pasākumu producentu asociācijas un SIA “Ideju institūts” vadītājs Guntis Ērglis un Strenču pilsētas apbalvojuma “Goda pilsonis” saņēmējs Mārtiņš Gaigals. Baltijas mūsdienu garšu apspriedīs trīs vadošie šefpavāri no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas: Ēriks Dreibants, Deivids Prasipaliauskas (Deivydas Prasipaliauskas) un Renē Usmes (Rene Uusmees). Savukārt par pakalpojuma dizainu industriālā mantojuma kontekstā runās asociācijas “European Greenways” (Eiropas Zaļie ceļi – tulk.) direktore Mersedesa Munjoza Zamora (Mercedes Muñoz Zamora), Latvijas Industriālā mantojuma fonda valdes loceklis un VAS “Latvijas dzelzceļš” industriālā mantojuma eksperts Toms Altbergs, kā arī Hiderabadas (Hyderabad) Tūrisma un Viesmīlības vadības institūta (Indija) doktors G.Mahenders Redijs (G.Mahender Reddy). 

Reģistrēšanās konferencei, plašāka informācija par konferences programmu un norēķiniem pieejama šeit


Papildinformācijas un jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar konferences organizatoriem, rakstot uz [email protected]


Valmiera ir reģiona uzņēmējdarbības centrs un vienoti ar Gaujas Nacionālo parku ierindojas starp eksportspējīgākajiem tūrisma galamērķiem Baltijā, savukārt Vidzemes Augstskola ar vadošajiem tūrisma nozares speciālistiem ir jauno tūrisma profesionāļu kalve, tādējādi konferences vietas izvēle ir pamatots ieguldījums reģionālajā attīstībā un Baltijas mēroga tūrisma stratēģisko virzienu ietekmēšanā. 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74566984sec.