Kā ietaupīt naudu? Ceļvedis sievietēm.

Vai jums paliek skumji, skatoties uz situāciju savā bankas kontā? Tas viss, protams, pārlieku lielo tēriņu dēļ. Nav jādodas uz neapdzīvotu salu vai jāpievēršas askētiskam dzīvesveidam, lai samazinātu savus tēriņus. Lai ietaupītu naudu, pietiek ar dažu, pavisam vienkāršu principu ievērošanu. Atcerieties, ka, lai arī cik bēdīga būtu jūsu finansiālā situācija, jūs varat to uzlabot. Ņemot vērā turpinājumā uzskaitītos padomus, jūs ne vien uzlabosit savu finanšu situāciju tagadnē, bet arī pasargāsit savas finanses no iznīcības nākotnē.


Savu dienišķo maizi pelniet pašas

Jūs domājat, ka tie laiki, kad sievietes paļāvās uz saviem vīriešiem un ļāva sevi uzturēt, ir pagājuši? Jūs maldāties. Mūsdienās daudzas sievietes tieši tāpat kā pirms vairākiem gadu simteņiem paļaujas tikai uz savu vīriešu finansiālo atbalstu, par savu finansiālo neatkarību nemaz nedomājot. Šķiet, lieki piebilst, ka tā ir ļoti nestabila pozīcija, proti, šīs sievietes var izdzīvot tikai ar vīriešu finansiālo atbalstu – līdz ko šī atbalsta nav, sieviete nav spējīga izdzīvot, jo tai nav nekādu līdzekļu iztikai, kur nu vēl dzīvošanai. Protams, mēs varam domāt un cerēt, ka šis finansiālais atbalsts būs mūžīgs, tomēr, kā rāda pieredze, dzīvē notiek visādi, tādēļ finansiālā neatkarība ir tik būtiska. Ja jūs neesat spējīgas sevi finansiāli nodrošināt, tūlīt pat sāciet strādāt pie tā.


Ieguldiet nekustamajos īpašumos

Tiesa, tas izklausās vienkāršāk nekā ir patiesībā, bet, ja jums ir attiecīgi iekrājumi, noteikti investējiet tos kādā nekustamajā īpašumā un sameklējiet īrniekus, kas nodrošinās jums pasīvos ienākumus. Lai kāds vēlētos īrēt jūsu īpašumu, jums, iespējams, nāksies ieguldīt tajā lielākas vai mazākas naudas summas, bet nebaidieties no tā, jo, pirmkārt, tas cels jūsu īpašuma vērtību un, otrkārt, ļaus paaugstināt īres cenu. No īrniekiem iegūtie ienākumi sākotnēji nosegs tikai izdevumus, kas radušies īpašuma uzlabošanas darbos, bet, kad šie izdevumi būs nosegti, jūs sāksit pelnīt, nepakustinot ne pirkstiņu.


Izvēlieties mazāku mājokli

Vai jūs dzīvojat mājoklī, kas varētu arī nebūt tik liels? Ja tā, tad pavisam noteikti nomainiet to pret mazāku mājokli, ietaupot ievērojamas naudas summas, kas būtu bijušas nepieciešamas lielākā mājokļa uzturēšanai. Atcerieties, ka lielāks ne vienmēr ir labāks, it īpaši, ja no tā nav absolūti nekāda labuma.


Plānojiet budžetu

Ir jāzina ne vien tas, cik daudz naudas ik mēnesi ienāk jūsu bankas kontā, bet arī tas, cik daudz naudas ik mēnesi aizplūst no tā. Ja jūs tērējat vairāk nekā saņemat, jums ar steigu kaut kas ir jāmaina – ir jāpalielina savi ienākumi, jāsamazina savi izdevumi vai, ideālā variantā, jāmēģina īstenot to vienlaicīgi. Jūs taču nevēlaties, lai ātrais kredīts kļūtu par jūsu ikdienu? Lai uzlabotu savu finansiālo situāciju, ir ne vien jāsaprot, kāda ir pašreizējā situācija, bet arī jānolemj, kādu jūs to vēlētos redzēt nākotnē, nospraužot konkrētus un reāli sasniedzamus mērķus.


Nelieli ietaupījumi - vērā ņemami rezultāti

Jums nav jāievieš savā dzīvē drastiskas pārmaiņas. Kā rāda pieredze, arī pavisam nelielām pārmaiņām ir spēks, un tieši nelielas pārmaiņas ir tās, kuras izdodas ieviest savā dzīvē veiksmīgāk. Piemēram, tā vietā, lai paaugstinātu istabas temperatūru, uzvelciet siltāku džemperi un vilnas zeķes, kas sasildīs jūs vēl labāk, bet bez maksas. Ir daudz un dažādi veidi, kā, izmainot savus ikdienas paradumus, ir iespējams ietaupīt vērā ņemamas naudas summas. Meklējiet, lasiet, skatieties, klausieties un domājiet, kurus no ekonomiskākas dzīvošanas paradumiem jūs varētu ieviest arī savā dzīvē.


Izveidojiet iekrājumus

Kā apgalvo finanšu eksperti, ikvienam cilvēkam vajadzētu izveidot iekrājumus 3 līdz 6 mēnešalgu apmērā. Šos iekrājumus ir ieteicams izmantot tikai ārkārtējos gadījumos, tomēr arī tad, kad vēlaties ņemt kredītus, ir ieteicams izmantot šos iekrājumus, lai nebūtu jāaizņemas patēriņa kredīts un jātērē nauda procentu maksājumos. Tā kā mēs nezinām, kas mūs sagaida rītdien, ir labi, ja esam nodrošinājušies vismaz finansiāli, pasargājot sevi no finansiāliem zaudējumiem, kas rodas negaidītu izdevumu dēļ.


Pārdodiet savus darinājumus

Ja jums nav neviena radoša hobija, ar kura palīdzību jūs varētu radīt dažādus darinājumus un pārdot tos, apgūstiet kādu. Protams, pelnīt naudu var ne tikai ar saviem darinājumiem – to iespējams darīt arī ar kādu citu talantu palīdzību. Piemēram, ja jūs lieliski spēlējat klavieres un jums piemīt pasniedzēja talants, pasniedziet klavierspēles nodarbības.


Iepērcieties lietoto mantu veikalos

Nereti lietota manta no jaunas mantas atšķiras tikai ar cenu, jo arī lietoto mantu veikalos itin bieži var nopirkt pilnīgi jaunas lietas, tikai par ievērojami zemākām cenām. Lietoto mantu veikalos ir iespējams iegādāties teju visu, sākot ar apģērbiem un apaviem un beidzot ar mēbelēm un interjera priekšmetiem. Jāsaka, ka šajos veikalos nereti izdodas atrast tādas “pērles”, kuras jūs nekur citur neatrastu, turklāt par tik zemu cenu.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18003988sec.