Kā viegli sarīkot eksotisku ballīti meksikāņu stilā

Prieku un sauli varam radīt arī paši, ja mājas svinības vai pabūšanu kopā ar draugiem sarīkojam kā jautru ballīti meksikāņu stilā. Tai būs nepieciešami viegli pagatavojamie Tex Mex ēdieni, košs noformējums un jautra Meksikas vai Latīņamerikas mūzika, iesaka AS Santa Maria mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.

Ātri pagatavojami Tex Mex ēdieni

Gatavot Tex Mex ēdienus ir jautri, vienkārši, garšīgi, un tie vienmēr izdodas. Meksikāņu virtuve izceļas gan ar veselīgumu, īpašo garšu un krāsainību, gan īso laika patēriņu tās pagatavošanai. Turklāt labā ziņa ir tāda, ka saimniecei nav vienai jāuzņemas rūpes par cienastu vai jāpaspēj, piemēram, Tako, Načo, Burito, Kesadijas utt. sagatavot līdz ciemiņu atnākšanai, jo šeit iespējams un pat vēlams gatavot visiem kopā. Savs darbiņš atradīsies arī pašiem mazākajiem svinētājiem. Bērniem īpaši garšo kukurūzas čipsi, kas ir arī veselīgi, un pašu gatavotās mērcītes.

Interesanti, ka daudzās valstīs, piemēram, arī netālajā Zviedrijā tieši piektdienu vakari ir tie, kad draugi, radi sanāk kopā, atpūšas un gatavo Tex Mex ēdienus.

Kombinācijas meksikāņu virtuves ēdienu pagatavošanā var būt tik dažādas, ka nav iespējams kļūdīties -- garša ir vienmēr laba, izskats interesants un apetīti rosinošs. Tortiļas vai tako laiviņas var piepildīt visdažādākajos veidos, piemēram, par pamatu izmatojot malto gaļu, šai virtuvei raksturīgas garšvielas, salsu, sieru, dārzeņus – pamatā papriku, tomātus, sīpolus, kukurūzu. Tāpat te iederēsies pašu gatavotās visdažādākā veida mērces – gvakamole, pupiņu salsa, pupiņu mērce, čipotles majonēze.

Noformējumā košas krāsas

Ja rīkojat viesības meksikāņu stilā, jāparūpējas arī par telpas noformējumu. Noderēs tādas košas krāsas kā zaļa, zila, violeta, oranža, sarkana. Šādās ballītēs labi izskatās dažādi atsevišķi koši papīra dekori vai to virtenes, trīsstūra karodziņi. Ēdieniem variet sagatavot nelielus dekorus, piemēram, nelielus Meksikas karodziņus.

Telpā variet telpā novietot meksikāņu apģērba elementus – sambrero, pančo, nacionālos tekstila izstrādājumus, mūzikas instrumentus, kaktusus, traukus ar dārzeņiem – papriku, sīpoliem, kukurūzu, tomātiem.

Ielūgumi, konkursi un jautra Meksikas un Latīņamerikas mūzika

Piemēram, ja viesu ir vairāk, variet izveidot komandas un katrai iedalīt kāda ēdiena gatavošanu, vēlāk tos kopīgi novērtējot un nogaršojot. Ja visi ciemiņi nav savstarpēji vēl labi pazīstami, tad pēc Tako pagatavošanas viņi noteikti būs ne tikai paveikuši uzticēto darbu, bet arī paguvuši viens otru labāk iepazīt.

Lai visiem jautrāk, variet sarīkot arī nelielu viktorīnu par Meksiku, Tex Mex ēdieniem utml. vai pat sarīkot deju konkursu nacionālās mūzikas pavadībā. Viesu ielūgšanai noderēs arī īpaši ielūgumi. Viesības būs daudz jautrākas un iegūs Meksikas noskaņu, ja izmantosiet attiecīgā stila apģērbu – sambrero, savlaicīgi piemeklēsiet atbilstošu mūziku. Viesībām piemērota Meksikāņu, Latīņamerikas noskaņas mūzika, kā arī ielūgumu sagataves to elektroniskai nosūtīšanai ballītes viesiem ir pieejamas šeit;

https://www.santamariaworld.com/lv/garsa/bringing-people-together/tex-mex-piektdiena/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4376781sec.