Īru krogs Paddy Whelan’s Svētā Patrika dienu atzīmēs ar trīs dienu džamboreju

Ar koncertiem, dejām un atrakcijām trīs dienu garumā Rīgas pirmais īru krogs Paddy Whelan’s no 2013. gada 15. līdz 17. martam atzīmēs Svētā Patrika dienu. Tie nebūs vienkārši svētki – tā būs īsta džamboreja*).

Piektdien, 15.martā, 22:00 uz Paddy Whelan’s skatuves kāps folkroka grupa RE!PATS!, kuras pamatu veido latviešu ekspatrianti Kārlis Briedis no Kanādas un Imanta Nīgale no ASV. Savukārt sestdien, 16.martā, 22:00 Svētā Patrika dienas priekšvakarā klausītājus priecēs kantrī blūgrāsa apvienība The DeBillies.

Svētku kulminācija paredzēta svētdien, 17. martā. Pulksten 19:00 savu uzstāšanos sāks grupa 51st Division, kas spēlē ķeltu folkroku. Šīs apvienības pamatu veido postfolkgrupas Iļģi mūziķi – koklētājs un dūdinieks Māris Muktupāvels, ģitārists Egons Kronbergs (arī The Hobos, Louie Fontaine & Starlight Searchers u.c.) un basģitārists Gatis Gaujenieks (bijušais ASV latviešu rokgrupas Akacis līderis, tagad skaņu režisors un producents). Vīriem 51st Division sastāvā pievienojusies dziedātāja un vijolniece Kristīne Kārkle. Svētā Patrika dienas svinības svētdien kuplinās arī īru folkmūzikas apvienība Duan Allta ar tās līderi Ģirtu Pētersonu priekšgalā. Šis ir viens no retajiem ansambļiem Latvijā, kas rūpīgi kopj īru tradicionālās un tautas mūzikas lauciņu jau ilgāk nekā 15 gadus.

Gan sestdien, gan svētdien Svētā Patrika dienas svinības vēl jautrākas padarīs deju apvienības Irish Dancing Studio dejotājas. Svinību dalībniekiem būs iespēja piedalīties viskija Jameson atrakcijās, bet leģendārais Guinness alus aicina ar svētku iespaidiem, uzņemtiem fotogrāfijās, dalīties uz Paddy Whelan’s Irish Pub Facebook "sienas" , lai vēlāk apbalvotu desmit aizraujošāko foto autorus. Savukārt Draugiem.lv lietotājiem tiks piedāvāts piedalīties Paddy Whelans īru krogs rīkotajā fotokonkursā un kopējo balvu fondu LVL 90,00+ sadalīt trīs aktīvāko dalībnieku starpā, šeit gan jāpiebilst, ka dalībai abos konkursos ir vecuma ierobežojums, un proti: no 21. gada vecuma.

"Svētā Patrika diena ir paši nozīmīgākie īru svētki, kuru laikā burtiski visa zemeslode iekrāsojas īru nacionālajā zaļajā krāsā" saka Paddy Whelan’s līdzīpašnieks Edijs Bērziņš. "Par spīti tam, ka saturiski Svētā Patrika diena būtiski atšķiras no Latvijā svinētākajiem svētkiem Līgo un Jāņiem, abiem svētkiem ir daudz kopīgu iezīmju : laba mūzika un dziedāšana, balstīta folkloras tradīcijās, danči, īpaši tērpi, daudz jautrības, labestības un pozitīvisma, kuru neizbēgami pavada alus dzeršana, mēriņa baudīšana, vēderprieki un citas ēverģēlības. Svētā Patrika dienu viennozīmīgi var uzskatīt par vienu no īru "nokiām", kuras veiksmes stāsts ir meklējams salīdzinoši nelielās un Latvijai tik draudzīgās īru tautas kultūrā."

Īrijas un visu īru aizbildņa Svētā Patrika diena tiek atzīmēta gadsimtiem ilgi ne tikai Īrijā, bet visās pasaules malās, kur izveidojušās īru kopienas. Tradicionāli šos svētkus simbolizē zaļā krāsa un āboliņa trejlapis. Kā vēsta leģenda, Svētais Patriks āboliņu esot izmantojis kā piemēru, lai ar tā trim lapām īriem uzskatāmi izskaidrotu Svētās trīsvienības būtību. Spītējot skumjajam faktam, ka 17.marts ir Svētā Patrika nāves diena, viņš tiek pieminēts ar īriem tradicionālo jautrību pateicībā par to, ka Patriks – atkal jau leģendas versijā atpestījis Īriju no čūskām, svētījis īrus un pievērsis viņus kristietībai. Šo svētku dēļ savulaik 17.martā pat atcelti gavēņa ierobežojumi.

Īru krogs Paddy Whelan’s savu darbību uzsāka 1995. gada vasarā, un ir pirmais un vecākais īru krogs Latvijā. Britu portāls cheapflights.co.uk savā ceļojumu blogā ierindojis Paddy Whelan’s īru krogu vecāko ārpus Īrijas strādājošo īru krogu TOP-10.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.pub.lv


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74285698sec.