Ko par studijām un dzīvi Turcijā stāsta Latvijas studenti?

Turcija – valsts, kura valdzina visus ar savu austrumniecisko kultūru, virtuvi, mūziku un viesmīlīgajiem cilvēkiem. Tomēr Latvijas iedzīvotāji pēdējos gados Turciju novērtē ne tikai kā atvaļinājuma pavadīšanas vietu, bet arī kā augstvērtīgas izglītības iegūšanas valsti. 

Viena no labākajām Turcijas privātajām augstskolām - Istanbul Kültür University (IKU) Stambulā. Valsts universitātei sniedz finansiālo atbalstu un tai ir sadarbība ar ES valstīm, ASV, Kanādu, Austrāliju, Latīņameriku un Āziju, tāpēc studentiem no Latvijas tiek uzreiz piedāvāta 50% atlaide no studiju maksas. Ja, stājoties universitātē, tiek iesniegts atzīmju izraksts ar izcilām sekmēm, ir iespēja saņemt vēl papildus atlaidi studijām.

IKU Bakalauru studiju programmas angļu valodā:

Administratīvo un ekonomisko zinātņu fakultāte: ekonomika, pārvaldīšana, starptautiskās attiecības (ļoti pieprasītas specialitātes!)
Inženierijas fakultāte un arhitektūras fakultāte: datorinženierija, elektroniskā inženierija, rūpnieciskā inženierija, celtniecības inženierija, arhitektūra (mūsdienīgas un radošas specialitātes!)
Dabaszinātņu un literatūras fakultāte: fizika, angļu valoda un literatūra, matemātika un informātika, molekulārā bioloģija un ģenētika, psiholoģija, turku valoda un literatūra (mūžam nezūdošas vērtības!)
Kā pārsvarā Turcijā, arī IKU studiju gads sākas septembra vidū. Dokumentu iesniegšana jau no 1. maija! 

''Turcija - tā ir unikāla valsts, kurā katrs atradīs kaut ko priekš sevis. Šī valsts ir kā kokteilis, kurā ir daļa no Eiropas un austrumiem. Man personīgi Turcija ir lieliska vieta, kur iegūt labu izglītību, pamatojoties uz trim galvenajiem kritērijiem: augstas kvalitātes augstākā izglītība, izglītības līmenis, izglītības priekšrocības. Uz doto brīdi es mācos Dabaszinātņu un literatūras fakultātē. Iespējams, kā daudzi citi studenti, es izvēlējos šo fakultāti tāpēc, ka man ļoti patīk lasīt grāmatas, kā arī mācīties svešvalodas. Man kā studentam, pietiek naudas dzīvošanas ziņā, ēdiens nav tik dārgs un cenas te ir ļoti pieņemamas. Ja runā par izklaidēm, tad tas ir atkarīgs no paša cilvēka, kāda izklaide viņam ir pie sirds.

Studentu kultūras dzīve ir nenoliedzami saistīta ar kultūras notikumiem, kuri notiek valstī: izstādes, kino, teātra uzvedumi, koncerti, muzeju apmeklējumi, operas un festivāli, to visu var ieraudzīt šeit – Stambulas Kultūras universitātē!

Stambula – tā ir pilsēta, kura spēj sevī iemīlēt. Man patīk, kā cilvēki šeit dzīvo, kā valsts rūpējas par saviem iedzīvotājiem, kā viņi strādā, lai dzīvotu komfortabli. Šeit ir tik daudz skaistu vietu, ka es pat vēl nepaspēju visu apskatīt. Ar katru reizi es iepazīstu pilsētu no cita skatu punkta, atklāju ko jaunu. Un tagad, jaunieši, jāspriež Jums – vai ir vērts mācīties šeit. Viss ir jūsu rokās...un, iespējams, tiekamies IKU viesmīlīgajās sienās!”

Seminārs notiek EC Durbe telpās Rīgā, Raiņa bulv. 31-6. Sīkāka informācijas arī www.durbe.edu.lv

Laura, kura studē IKU un ir viena no 6 Latvijas studentiem, par savu izvēli un Turciju stāsta: "Pēc universitātes beigšanas es plānoju turpināt apmācības, iegūt maģistra grādu, kā arī pamēģināt apgūt kādu citu sfēru."

Ja tevi ir ieinteresējusi IKU vai studiju iespējas citur Turcijā, nepieciešama papildus informācija, nāc uz BEZMAKSAS semināru šī gada 16. aprīlī plkst. 17:00

Pierakstīties uz semināru vari, rakstot uz [email protected] vai zvanot 67363331


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39413214sec.