Latvia360.com – virtuālais ceļvedis pa novadiem

Virtuāla vietas izzināšana pirms došanās uz to vairs nav nekāds jaunums. Kopš internets kļuvis par nozīmīgu cilvēka ikdienas daļu, aizvien vairāk par visu vēlamies pārliecināties, neatejot no savām digitālajām ierīcēm un kā vēl labāk to izdarīt, ja ne to redzot un pašiem virtuāli izstaigājot. Latvijā šādu interaktīvo vizualizāciju platformu – Latvia360.com izveidojis 360 grādu tūru izstrādes uzņēmums Skatskat.lv. Tā ir virtuāla Latvija, kas dod iespēju ikvienam cilvēkam, atrodoties jebkurā pasaules malā, ieraudzīt vērtības, ar ko Latvija kā valsts var lepoties. Platforma ļauj virtuāli izstaigāt vietas, kur vēl nav būts un tai pat laikā ļaut atgriezties tajās, kas reiz jau apmeklētas un nav atstājušas vienaldzīgu.

Mazās vecpilsētu ieliņas ar koka un ķieģeļu mājām, tik īpašie restorāni ar visgaršīgākajām latviešu karbonādēm, par ko nereti zina tikai vietējie iedzīvotāji, romantiskās sānielas un mazie veikaliņi – to visu ikvienā novadā un pašvaldībā vēlas apvienot Skatskat.lv radošā komanda, radot virtuālo platformu Latvia360.com. Šobrīd inovatīvajā platformā jau ir iespējams virtuāli iepazīt Cēsis, Krāslavu, Saldu, Limbažus, Liepāju, Jelgavu, Tukumu, Siguldu, Rīgu, Daugavpili, Saulkrastus. Iecavu, kā arī šonedēļ gaidāmi jaunpienācēji, Madona un Jēkabpils, bet uzņēmuma mērķis ir papildināt jau esošās pilsētas un pakāpeniski pievienot vēl jaunas, kas notiek katru nedēļu.

Kā stāsta projekta attīstības vadītājs Mikus Opelts, projekts aizsākās jau 2012. gadā, sākotnēji veidojot atsevišķu pašvaldību individuālās vizualizācijas. "Izveidojot vairākas atsevišķu pašvaldību virtuālās platformas, sapratām, ka ar šāda projekta palīdzību ikvienam cilvēkam ir dota iespēja izzināt Latvijas pilsētas, novadus un skaistākās vietas vēl pirms došanās uz konkrēto vietu. Jāsaprot, ka cilvēki vairs nepērk kaķi maisā. Mēs to vēlamies mainīt un, izmantojot tehnoloģiju priekšrocības, fizisko pārnest virtuālajā, lai cilvēkiem būtu iespēja atrasties tur, pat fiziski neesot klāt."

Platformas radītāju mērķis ir, lai tā kalpotu kā virtuālais ceļvedis ne vien tūristiem no ārvalstīm un Latvijas, bet arī kā līdzeklis dažādu jomu profesionāļiem, tai skaitā, piemēram, uzņēmējiem un žurnālistiem. Projekta īstenotāji norāda, ka novadiem šis unikālais un interaktīvi vizuālais materiāls ir lieliska iespēja atspoguļot skaistākās un nozīmīgākās vietas, kā arī veidot pastaigu maršrutus. Savukārt plaformas lietotāji novērtēs mūsdienīgo risinājumu – apskatīt sev vēlamās vietas visā Latvijā, neatkarīgi no atrašanās vietas. Platforma ļauj labāk izplānot gaidāmo tūrisma braucienu, kā arī ērtāk un ātrāk atrast vietas, ko apskatīt, kur nakšņot un izklaidēties. Latvia360.com ir virtuāls ceļvedis ikvienam, kam tas nepieciešams.

Latvia360.com platforma atļauj paņemt nepieciešamo virtuālo tūri un ielikt vajadzīgajā mājaslapā, bloga vietnē vai pat sociālo mediju profilā. "Platforma tehniski ir izveidota tā, lai būtu ērti lietojama ikvienam. Vai tas būtu norvēģu tūrists, kas vēlas izstaigāt Vidzemes āres, vai žurnālists, kas veidojot rakstu par Cēsīm, tagad kā vizuālo materiālu var izmantot nevis fotogrāfijas, bet gan ievietot 360 grādu skatu zem sava raksta," stāsta M. Opelts, aicinot arī citas pilsētas un pakalpojumu sniedzējus iesaistīties, lai padarītu tos redzamākus un vieglāk pieejamus topošajiem pilsētas viesiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38875914sec.