Kā ietaupīt naudu, dodoties ceļojumā

Reklāmraksts.Atvaļinājumu laiks ir periods, kad, beidzot ir gan nauda, gan brīvais laiks. Parasti abi šie lielumi nesatiekas, jo, kad ir nauda, tad nav laiks, bet, kad ir brīvs laiks, tad nav nauda. Lai atpūta būtu patīkamāka ir vērts veikt priekšdarbus ceļojuma sekmīgai norisei. Tas ļaus ietaupīt naudu, laiku un nervus.

Pasūtiet biļetes savlaicīgi

Ja plānojat doties tālākā ceļojumā – ārpus valsts robežām ar lidmašīnu, ir svarīgi pasūtīt biļetes savlaicīgi. Protams, vienmēr pastāv iespēja iepirkties pēdējā brīdī, taču tad izvēle būs tikai kruīza ceļojumi vai tūrisma braucieni. Parastās aviokompānijas pēdējā brīdī nerīko atlaides un, ja izlemsiet lidot, piemēram, uz Barselonu karstākajā sezonā, tad varat būt droši, ka par biļeti maksāsiet vismaz trīs reizes vairāk nekā, pasūtot biļetes pavasarī.

Meklējiet naktsmājas internetā

Dodoties atpūsties ārpus savas mājas, palikšana pa nakti citā pilsētā vai valstī parasti veido vislielākās izmaksas. Ja Jums izdosies pasūtīt lētas aviobiļetes, bet par vienu naktī viesnīcā būs jāmaksā vairāk nekā aviobiļetes cena, tad būtiski pārmaksāsiet. Nakšņojot viesnīcā vairākas dienas vai pat nedēļas viss ceļojuma budžets var tikt iztērēts par gulēšanu vien. Tiesa, vienmēr ir cilvēki, kuri dodas kruīza ceļojumā vai apmetas viesnīcā, kur ir iekļautas visas ēdienreizes un ekskursijas. Reizēm tas ir lētāk, taču šāda ceļošana nokauj radošo garu un mūsu skatījumā nav sevišķi saistoša.

Tiem, kas nevēlas palikt pa nakti viesnīcā ir iespēja izīrēt dzīvokli vai pat palikt par brīvu pie cilvēkiem, kas tāpat kā Jūs vēlas ceļot pa pasauli un gūt jaunu pieredzi.

Plānojiet savas finanses rūpīgi

Atkarībā no darba līguma nosacījumiem, Jūs dodoties atvaļinājumā varat saņemt tikai atvaļinājuma naudu, t.i. algu. Par laimi daļā uzņēmumu un valsts iestāžu Latvijā joprojām spēkā ir arī 13. alga, kas ir bonuss, ko darbinieks saņem dodoties ikgadējā atvaļinājumā. Neskatoties uz to, kurai no kategorijām Jūs piederat, ir svarīgi parūpēties, lai būtu pietiekams drošības spilvens, ko izmantto, ja rastos pēkšņa vajadzība. Latvijā tiek piedāvāti atrie krediti taču neviens nevar būt drošs, ka šāds aizdevums tiks piešķirts. Katrs kredīta pieteikums tiek vērtēts individuāli, pievēršot uzmanību ienākumiem, kredītvēsturei un citiem faktoriem. Šī iemesla dēļ ir vērts apsvērt iespēju savā bankā pietiekties kredītkartei. Izmantojot kredīkarti, ir jāmaksā tikai par reāli izlietotiem līdzekļiem. Karte var būt nepieciešama arī situācijās, kad plānots iznomāt automašīnu, jo nomas nereti vēlas rezervēt drošības depozītu 500, 1000 un pat vairāk eiro apmērā. Lai izvairītos no šādiem pārpratumiem, ir vērts jau mājās pārbaudīt kāda ir auto nomas cenu politika uz drošības depozītiem, pie nosacījuma, ka plānojat izmantot auto nomas pakalpojumus.

Atcerieties par veselības apdrošināšanu

Par savu veselību daudzi atcerās tikai tad, kad tā jau ir neatgriezeniski sabojāta, taču dodoties ceļojumā ārpus Latvijas robežām ir ļoti svarīgi nopirkt ceļojuma apdrošināšanas polisi. Summa par šādu pakalpojumu būs salīdzinoši niecīga, taču tas sniegs sirdsmieru neparedzētām situācijām. Nav noslēpums, ka medicīnas pakalpojumu cenas Rietumeiropā ir daudz augstākas nekā Latvijā. Ja ceļā gadās gūt traumas vai negaidīti saslimt veselības apdrošināšanas polise var palīdzēt ietaupīt daudzus simtus vai pat tūkstošus eiro. Ja nevēlaties tērēt naudu šādai ekstrai, izņemiet vismaz EVAK karti. Ar EVAK karti ES valstīs Latvijas pilsoņi par ārstēšanu var maksāt tikpat, cik vietējie iedzīvotāji, kuriem nav veselības apdrošināšana. Jāņem gan vērā, ka arī šādi standartmaksājumi var būt ļoti augsti un atvaļinājuma budžets tiks pārtērēts pāris dienās. Šī iemesla dēļ cilvēkiem, kuriem nav kredītkarte vai nav iespējas to saņemt būtu jāizvērtē, ko piedāvā kredītlīnijas. Šis finanšu pakalpojums, ko piedāvā nebanku kredītu devēji ļauj pieteiktes noteiktam kredīta limitam, taču to netērēt. Izvēloties kredītlīniju, parasti ir jāmaksā tikai par reāli izlietotajiem līdzekļiem, bet katram aizdevējam var būt savi līguma nosacījumi. Ja plānojat izmantot šādu iespēju, rūpīgi izvērtējiet savas finansiālās iespējas atmaksāt šādu kredītlīniju. Atbildīga aizņemšanās ir pamatu pamats šādos darījumos. Nenoliedzami banku kredīkartes ir daudz lētākas nekā virtuālās kredīkartes.

Ēdiet, kur ēd vietējie

Katrā pilsētā vietējie iedzīvotāji labāk par tūristiem zina, kur ir garšīgākie ēdieni, turklāt par pieņemamu cenu. Ja pastaigājoties pa pilsētu redzat pie galdiņiem daudz vietējos iedzīvotājus, ziniet, ka tā ir laba vieta. Protams, atsevišķos tūristu iecienītos rajonos nebūs viegli atrast kafejnīcas vai ēstuves pieņemamā cenas – kvalitātes attiecībā, taču ir izņēmumi. Arī Vecrīgā ir dārgi restorāni, taču atliek aiziet dažus kvartālus uz sānu, lai atrastu mazas mājīgas kafejnīcas. Vienalikus der atcerēties par dienas piedāvājumiem. Pusdienu piedāvājumi nereti ir vismaz divas, trīs reizes izdevīgāki nekā ēdienu pasūtīšana no parastās ēdienkartes.

Ņemot vērā šos vienkāršos ieteikumus, Jūs varat savu ceļojumu pavadīt interesantāk un izdevīgāk. Starp citu nav jāgaida vasara. Kamēr pie mums ir ziema vai agrs pavasaris, citās valstīs vasara ir pilnā plaukumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67216897sec.