25.maijā atklās Baltijas lielāko alus festivālu «Latviabeerfest»

Latviabeerfest, kas šogad norisināsies Vērmanes dārzā no 25. – 27.maijam, festivāla norises laikā ikvienu aicinās uz aklo alus degustāciju, kas norisināsies ik pa 2 stundām īpaši tam paredzētā teltī. Aklās degustācijas nodrošināšanai būs sagatavotas 16 alus mucas, kas ikvienam interesentam piedāvās unikālu iespēju nobaudīt Latvijas labāko alus ražotāju sniegumu vienuviet.

Degustācija notiks īpaši tam paredzētā teltī, un tajā būs pārstāvētas 16 alusdarītavas un to iesniegtās 16 alus šķirnes. Pirmo degustācijas kārtu atklāšanas pasākumā 25.maijā plkst.14:00 būs iespēja izbaudīt lūgtajiem V.I.P. viesiem, kuri pirmie noteiks savu iecienītāko aromātu un garšu, neredzot etiķeti. Tas nozīmē, ka festivāla viesi sniegs savu vērtējumu par alu pēc redzētā – putu noturības, dzidruma un krāsas, un pēc sasmaržotā un nogaršotā – aromāta, garšas buķetes un apiņu klātbūtnes.

Sākumā par pareizu alus baudīšanu un tā veidiem pastāstīs degustācijas vadītājs, savukārt alus paraugi tiks pasniegti caurspīdīga stikla glāzēs ar kājiņu. Parasti degustēšanai ielej aptuveni 100 -150 ml alus, kuru noteikti nav jāizdzer visu.

Degustācijā tiks pārstāvēti visi Latvijā sastopamie lielākie alus ražotāji. Tuvojas Līgo svētki, tāpēc īpaši interesanti būs uzzināt, kurš ir gardākais alus, ņemot vērā aklās degustācijas rezultātus, kā arī pirms festivāla portālā KuršLabāks.lv veiktās balsošanas kopsavilkumu. Tādēļ ikviens tiek aicināts atnākt, pagaršot, balsot un būt vienam no tiem, kuri izveidos kopējo alus topu. Turklāt, aklā degustācija ir unikāla bezmaksas iespēja vienuviet nobaudīt labāko no Latvijas alus darītājiem.

Latviabeerfest laipni aicina ikvienu alus un tā labāko īpašību cienītāju vērtēt un izteikt savu viedokli, savukārt, rezultāti tiks paziņoti festivāla noslēguma vakarā – 27.maijā, kad portāla KuršLabāks.lv online balsošanas rezultātus paziņos web aģentūras Efumo pārstāvji, kā arī tiks atklāti aklās degustācijas rezultātā noskaidrotie iecienītākie brūvējumi.

Alus ir tre­šais po­pu­lā­rā­kais dzē­riens pa­sau­lē, tū­līt aiz ūdens un tē­jas, un Eiro­pā to tra­di­ci­onā­li brū­vē no mie­žiem, pie­vie­no­jot api­ņus, tādēļ tas ir ne tikai neatņemama Latvijas kultūrvēstures sastāvdaļa, bet arī uzturvielām un vitamīniem bagāts produkts.

Par Latviabeerfest

No 25. līdz 27. maijam Vērmanes dārzs Rīgā trīs dienas pēc kārtas uzņems vietējos un ārvalstu alus mīļotājus. Festivālā piedalīsies visi Latvijas alus darītāji un ārzemju alus zīmoli, kuri ir Latvijas tirgū. Vācijas alus zīmoli Vērmanes dārzā veidos īpašu vācu alus "ielu". Alus festivāla laikā notiks arī starptautiskais alus šķirņu konkurss, un festivāla trijās dienās būs skatāma plaša vietējo un ārvalstu mūziķu koncertprogramma, kā arī dažādi sporta pasākumi, atrakcijas, konkursi un īpaši pasākumi bērniem. "Latviabeerfest" rīko biedrība Latvijas Alus muzejs sadarbībā ar Latvijas Alus darītāju asociāciju un Latvijas Alus darītāju savienību.

Festivāla partneri: Live Rīga, Latvijas alus darītāju asociācija, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija, Latvijas alus muzejs, Express Travel, Travel Jam, Intelligent PR, Bura.

 

Jau piektdien, 25.maijā plkst.17:00 ir plānota Baltijas lielākā alus festivāla Latviabeerfest atklāšana, kurā pilsētas iedzīvotājus un viesus uzrunās Rīgas vicemērs Andris Ameriks, atverot arī oficiālo festivāla simbolu - 100 litru "Aldaris" alus mucu. Pasākuma vadītājs kā ierasts būs viens no stiprākajiem latviešiem - Raimonds Bergmanis.

Alus muca uz Vērmanes dārzu tiks nogādāta ar zirgu pajūgu, kur tās svinīgajā atvēršanā un alus baudīšanā piedalīsies lūgtie viesi, kuriem būs iespēja kā pirmajiem piedalīties arī aklajā alus degustācijā.

Videorelīzi par Latviabeerfest 2012 atklāšanas 100 litru alus mucas gatavošanas procesu ir iespējams noskatīties un lejupielādēt:

http://failiem.lv/u/kyxcyfn

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43919086sec.