Kuldīga atklāj vīna tūres sezonu!

Jau iepriekš minēts, ka Kurzemes Tūrisma asociācija (KTA) no 10. līdz 12.februārim piedalījās starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2012”, Rīgā ar reģiona stendu „Kurzeme”, kur viens no atraktīvākajiem jaunumiem bija Kurzemes romantiskā vīna tūre ar deviņām Kurzemes vīna darītavām.

Šodien pie Kuldīgas vīndariem ieradās pirmā tūristu grupa no Rīgas, kura atsaucoties uz KTA izstādes Balttour materiāliem, vēlējās apvienot vīna degustāciju ar sava uzņēmuma jubileju. Arta Bažovska, uzņēmuma VentEko vadītāja, pastāstīja, ka firmai šogad aprit 15 gadu jubileja, kas sakrīt ar Alvila Elkšņa vīna darītavas jubileju, kāpēc izlēmuši doties jubilejas braucienā uz Kuldīgu. Uzņēmums VentEko nodarbojas ar vides inženiertehniskajiem pakalpojumiem. Vēl A.Bažovska pastāstīja, ka Kuldīga grupai asociējas ar aveņu vīna saldo dzīves garšu, kāpēc arī šodien tiek degustēti tieši aveņu un upeņu vīni. Kā zināms, Kurzemes vīna darītavās tiek ražoti ne tikai aveņu un upeņu, bet arī vīnogu, kazeņu, ābolu, ķiršu, rabarberu, plūmju, aroniju, smilšērkšķu u.c. vīni. Katra tūristu grupa izvēlas, kuri vīni tiem interesē konkrētā braucienā un kuras attiecīgās vīna darītavas vēlas apmeklēt.

Jaunais kurzemnieku gastronomiskā tūrisma produkts izrādījās neparasti atraktīvs, jo uz vīna tūrēm Kurzemē jau pieteikušās virkne tūristu grupas ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas. Vīndari Abavas ielejā un Kuldīgā jau sāk rēķināt vai vīns visam gadam pietiks, jo vidēji katra mazā vīna darītava saražo no 2000 līdz 3000 litriem vīna gadā. Šobrīd Kurzemē pavisam tādas ir desmit. Galvenā KTA doma bija veidojot šo tūrisma produktu,- aktivizējot Kurzemes mazos uzņēmējus un vīndarus, ražot vietējo vīnu, lai vīns taptu ne tikai par Kurzemes ražojumu, bet lai vīna tūres izveidotos par ilgtspējīgu Kurzemes tūrisma produktu un „magnētu” Baltijas valstu tūristiem.

Jau ierpeikš minēts, ka līdz šim Latvijā jau bija zināmi atsevišķi kvalitatīvi vīndari, kas tūristiem piedāvā vīna degustācijas, kuras bija iekļautas lielāko Latvijas tūrisma firmu piedāvājumos kā gardēžu tūres, bet kurzemnieki izveidojuši vienotu tūrisma produktu, apvienojot vīna darītavas vienotā vīna tūrē. Vīna ražotāju pārstāvji no Kurzemes arī lieliski papildina jauno KTA preču zīmi „Ražots Kurzemē”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.447294sec.