Aizvadītā gada labākos Latvijas alus darītājus paziņos 6. februārī

Izvērtējot 2014. gadā paveikto un godinot izcilākos alus darītājus un nozares nozīmīgākos sasniegumus, šī gada 6. februārī tiks pasniegta Latvijas Alus gada balva 11 nominācijās. Latvijas Alus balvu pasniedz jau ceturto gadu pēc kārtas.

Aizvadītais gads nozarei bijis īpaši nozīmīgs, jo jaunu alus darītavu skaits bijis rekordliels - patlaban valstī strādā pavisam 29 alus darītavas, kas ir par 7 vairāk nekā pērn un ir apliecinājums nozares potenciālam un izaugsmei, kā arī alus kā latviešu tradicionālā dzēriena tradīciju pārmantojamībai.

Lai izvērtētu 11 nominācijām iesniegtos pieteikumus, izveidota starpresoru žūrijas komisija, kurā ir Zemkopības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Pārtikas uzņēmumu federācijas, Latvijas Iepakojumu asociācijas, Latvijas Reklāmas asociācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Rīgas tūrisma attīstības biroja ''Live Riga'', Latvijas Alus darītāju savienības, kustības ''Par labu alu'' un biedrības ''Alus brālība'' pārstāvji. Pēc “Alus brālības” uzaicinājuma žūrijas komisiju vadīs pārtikas inženieris-tehnologs, bijušais ilggadējais ''Cēsu alus'' vadītājs un alus entuziasts Kārlis Tomsons.

Balva tiks pasniegta 11 nominācijās: ''Lielākais alus tirdzniecības kāpums HoReCa grupā'', ''Lielākais alus tirdzniecības kāpums veikalu grupā'', ''Lielākais kāpums alus eksporta tirgū'', ''Ieguldījums veselīgas dzīves vides veidošanā'', ''Videi draudzīgākais ražošanas uzņēmums'', ''Gada alus reklāmas tēls'', ''Gada alus noformējums'', ''Oriģinālākais alus kauss/glāze'', ''Gada jaunums'', ''Gada izaugsmes balva – gada veiksminieks'' un ''Par mūža ieguldījumu alus nozarē''.

''Latvijas alus darītavas strādā sīvas konkurences apstākļos, radot jaunus, inovatīvus produktus, kā arī attīstot eksporta potenciālu, sniedzot būtisku pienesumu Latvijas tautsaimniecībai. Nozares gada notikums ''Latvijas Alus gada balva 2014'' ir labākais veids, kā sumināt labākos un iepazīstināt plašāku sabiedrību ar nozares sasniegumiem,'' vērtē Kārlis Tomsons.

Latvijas alus gada balvu pirms četriem gadiem iedibināja biedrība ”Alus brālība'', lai akcentētu sasniegumus nozarē, godinātu nozares veiksminiekus un stiprinātu nozarē strādājošo pašapziņu. Šo gadu laikā pasākums ir kļuvis par gada nozīmīgāko pasākumu Latvijas alus ražotājiem. Biedrība ''Alus brālība'' , kas ir dibināta 2012. gadā, apvieno alus brūvēšanas un alus baudīšanas profesionāļus un entuziastus ar mērķi popularizēt Latvijas senās alus darīšanas tradīcijas un veicināt kulturālu alus baudīšanu.

Latvijas Alus gada balva tiks pasniegta svinīgā ceremonijā 6. februārī plkst. 18 Mežotnes pilī.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81372499sec.