Sestdien, 16. augustā, Biķerniekos tiks atklāts renovētais spīdveja stadions

Sestdien, 16. augustā CSDD Biķernieku kompleksajā sporta bāzē ar pasaulē augstākā līmeņa sacensībām spīdvejā ''Rietumu Bank Latvian FIM Speedway Grand Prix'' tiks atklāts renovētais spīdveja stadions. To atklās satiksmes ministrs Anrijs Matīss, svinīgajā pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes vadība kā arī pasaulē šī brīža izcilākie spīdvejisti.

Šī ir jauna lapa Latvijas spīdveja vēsturē, vēl jo vairāk tāpēc, ka tā ir simboliska  spīdveja atgriešanās mūsu valsts galvaspilsētā. Biķernieku trases direktors Aivars Aksenoks uzsver: ''Spīdveja atgriešanās Biķerniekos ir ilgtermiņa projekts, kas nav domāts tikai vienām sacensībām. Biķerniekos tiks attīstīts jauniešu motosports, lai viņi brīvajā laikā varētu nodarboties kā ar sportu, tā arī apgūt tehnikās zināšanas. Mēs esam pārliecināti, ka pēc trim, četriem gadiem Biķerniekos būs izaudzināti tādi motobraucēji, kas līdztekus jau esošajām šī sporta veida zvaigznēm kuplinās mūsu sportistu pulku, pārstāvot Latviju visaugstākā līmeņa starptautiskās sacensībās.''

Sākotnēji spīdveja stadions Biķernieku trasē tika izbūvēts 1976. gadā. Pagājušā gadsimta 70. un 80. gados trekā notika augstākā līmeņa bijušās Padomju Savienības spīdveja čempionāti. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ 90. gadu sākumā spīdvejs Rīgā panīka.

Savukārt vēsturiskais Latvijas spīdveja centrs ir Daugavpils, kur stadions izbūvēts jau 1963. gadā. Līdz šim tur ir izaudzināti izcilākie Latvijas sportisti un notikuši pieci Pasaules Grand Prix posmi.

16. augustā Biķernieku sacensībās piedalīsies 16 izcilākie pasaules sportisti no deviņām valstīm (Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Dānijas, Slovēnijas, Polijas, Zviedrijas, Vācijas un Latvijas). Mūsu valsti sacensībās pārstāvēs Latvijas labākais spīdvejists no Daugavpils spīdveja kluba ''Lokomotīve'' Andžejs Ļebedevs.

Sacensības tiešraidē varēs vērot gan Latvijā, gan ārvalstīs; tās translētas kanālos TV6 un Viasat Sport Baltic. Plānots, ka uz sacensībām ieradīsies gan pašmāju un ārvalstu sporta līdzjutēji, gan vismaz 170 žurnālisti no dažādām pasaules valstīm un kontinentiem.

Par spīdveju

Spīdvejs ir dinamisks, ātrs un skatāms sporta veids. Ne velti SPEEDWAY tulkojums ir  ''ātrais ceļš''. Viss notiek skatītāju acu priekšā- uz starta līnijas stājas četri sportisti, kuri aizraujošā cīņā uz saviem motocikliem bez bremzēm traucas uz finišu. Visu sacensību laiku noris dinamiska cīņa, kuras uzvarētājs tiek noskaidrots pēdējā braucienā. Šis pasaulē ir populārākais un skatāmākais motosporta veids.

Sacensību sākums: sestdien, 16. augustā pulksten 18.40.

Biļetes var iegādāties: www.bilesuserviss.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44397306sec.